Megszűnik a FÉLonline.hu magazin

12 éve azért jegyeztettük be a FÉLonline.hu domaint, hogy útjára indítsuk irodalmi és művészeti online magazinunkat. Az elmúlt évtizedben több ezer cikket: kritikákat, interjúkat, beszámolókat jelentettünk meg, országszerte jártunk könyvbemutatókon, zenei fesztiválokon, kiállításokon, színházi előadásokon. Az évek során több száz fiatal újságíróval és sok szerkesztő kollégával dolgoztunk együtt. A FÉLonline.hu-t szabadidőnkben szerkesztjük. Beláttuk: nem tudunk ennyi rovatot olyan magas színvonalon és rendszerességgel működtetni, ahogy több hazai, fiatal újságírók által írt és szerkesztett kulturális lap.

Úgy döntöttünk, hogy a magazint a jelenlegi formájában megszüntetjük. Helyette olyan kortárs irodalmi felületté alakulunk, ahol a szerző, a műalkotás és a kritikai reflexió kapja a főszerepet.
Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a social media felületeinkre és több szerzőinket bemutató estet tartunk, ezen kívül tehetséggondozó műhelyt és nyári tábort is szervezünk majd.

Hiszünk abban, hogy továbbra is pusztán közösségi forrásokból (idegesítő reklámok nélkül is) fenntarthatóvá tudjuk tenni a lap működését, ezért a jövőben több lehetőséget meg szeretnénk nyitni, hogy anyagilag is támogathassatok bennünket. Most például azzal, hogy jegyet vesztek és eljöttök februári estjeinkre.

Folytatjuk 12 év után is veletek! Várjuk írásaitokat!

Braun Barna
Fszerk.