FÉL10 minifeszt

2017 februárjában 10 éve, hogy megjelent a FÉL című irodalmi periodika első száma. Az akkor még középiskolások által alapított lapot később egyetemisták önerőből működtették, amely 2010 óta kizárólag online jelenik meg FÉLonline.hu címen. Az elmúlt 10 évben közel 500 fiatal költő, író és újságíró csatlakozott a magazinhoz, akik közül mára sokan választották pályájuknak az írás valamilyen formáját. A folyóirat ma is független, támogatás nélkül, szabadidejében szerkeszti a stáb.

A lap fennállásának 10. évfordulóját egy különleges, irodalmi minifesztivállal szeretnénk a közönséggel együtt megünnepelni, sőt a jeles alkalomra FÉL10 címmel irodalmi antológiát jelentetünk meg az elmúlt 10 év szerzőinek közreműködésével. A háromnapos fesztivál során a könyvbemutató felolvasóesteken túl zenei programokat: Somnivore-estet, a Chezan & Konrád duó bemutatkozó koncertjét, és FÉL10 – verskoncertet láthatnak az érdeklődők, illetve a Pannon Tükör tavaszi számának bemutatóestjét, amely a FÉL szerzőinek szövegeiből közöl válogatást.

Jegyek és bérlet 1000, 2000 és 5000 forintért vásárolhatók.

 

A RÉSZLETES PROGRAM:

 
I. NAP  – március 23., csütörtök

18:00 – Megnyitó, a Pannon Tükör tavaszi számának bemutatóestje.
A rövid megnyitóbeszéd után Kaj Ádám, a Pannon Tükör főszerkesztője és Vörös István, író, költő, a Pannon Tükör versszerkesztője beszélgetnek a FÉL szerzőivel és szerkesztőivel.
Felolvas: Nagy Rita, Horváth János Antal, Kovács Kristóf, Elter András Brúnó, Farkas Balázs, Jassó Judit, Nemes Anna, Novák Zsüliet

JEGYÁR: 1000 Ft. | JEGYVÁSÁRLÁS:
21:00 – Somnivore (FÉL10-es kiadás)
Panda, aki a hagyományos DJ szerepből kilépve az elektronikus, előre megírt alapokat igyekszik összehozni az akusztikus hangszerekkel és az élő improvizációval. Ilyen-olyan ismeretségek mentén állt össze három teljesen különböző stílusú és zenei hátterű zenésszel; Szabó Mátyás basszusgitáros (Terra Profonda) a jazzes folkos vonalról érkezett, Bakai Márton (Layanda) a klasszikus népzenéből merít, Murányi Norbi (Kaan Luum) pedig a pop-világban van otthon leginkább, Panda pedig DJ-zik, loopol, kever. Ferth Tímea, illusztrátor-grafikus-építész, pedig az improvizatív zenére reagálva improvizatíve rajzol – így állt össze a Somnivore nevű projekt, amely a FÉL10 fesztiválon a FÉLonline.hu szerzőinek szövegeivel egészül összművészeti, audiovizuális előadássá. Az esten részletek hangzanak el Botos Ferenc, Filó Mariann, Fodor Balázs, Hyross Ferenc, Jozifek Zsófia, Kemény Gabriella, Kiss András, Mihályi Réka, Nagy Kata, Nagy Rita, Orbán Krisztina, Somorjai Réka, Szabó Imola Julianna és Tóth Kinga műveiből.
 
JEGY (+AJÁNDÉK FÉL10 ANTOLÓGIA): 2000 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS:
 
 II. NAP – március 24., péntek
 
18:00 – 22:00 a FÉL10 antológia költőinek bemutatóestjei
Négy egyórás estre tagolva láthatja a közönség a FÉL10 antológia bemutatóját. A szerzőkkel beszélget: Katona Ágota, az antológia és a FÉLonline.hu szerkesztője és Braun Barna, a FÉL alapító-főszerkesztője beszélget. JEGYÁR: 1000 Ft
18:00 – A FÉL10 antológia bemutatóestje (Csombor, Eleőd, Kerber)
Felolvas Csombor Rita, Eleőd Huba és Kerber Balázs.
JEGYEK:
 
19:00 – A FÉL10 antológia bemutatóestje (Filó, Orbán, Seres)
Felolvas Filó Mariann, Orbán Krisztina és Seres Lili Hanna.
JEGYEK:
 
20:00 – A FÉL10 antológia bemutatóestje (Balázs, Horváth, Kiss)
Felolvas Balázs Zoltán, Horváth Eszter, és Kiss András.
JEGYEK:
 

21:00 – A FÉL10 antológia bemutatóestje (Csillik, Szabó)
Felolvas: Csillik Kristóf és Szabó Rózsa
JEGYEK:
http://rs9.jegy.hu/program/a-fel10-antologia-bemutatoestje-csillik-szabo-77502

 
22:00 – Chezan & Konrád – Bemutatkozó koncert
A The Adolescens es a Twentees frontemberei akusztikus hangszerelésben adják elő saját dalaikat, és eljátsszák azokat a kedvenceiket, amelyek mindkettejük szobájában sokat pörgött tinédzser korukban. Ilyenek például az Arctic Monkeys, a Last Shadow Puppets, a Placebo, a Kooks, az Editors, vagy akár a Rolling Stones
JEGYEK:
HELYSZÍN: RS9 PINCE
 
III. NAP – március 25., szombat
 
19:00 – 22:00 a FÉL10 antológiai íróinak bemutatóestjei
A két másfél órás estet vezeti: Tinkó Máté a FÉLonline.hu prózarovatának szerkesztője.
JEGYÁR: 1000 Ft
 
19:00 – A FÉL10 antológia bemutatóestje- prózaest I. felvonás
Felolvas Alkonyi Vilmos, Eggendorfer Áron, Falussy Móric, Hodászi Ádám
JEGYEK:
 
20:30 – A FÉL10 antológia bemutatóestje – prózaest II. felvonás
Felolvas: Mindák Dániel, Szucsán Sándor, B. A. Taylor, Tóth Judit, Várszegi Martin
JEGYEK:

22:00 – FÉL10 – Verskoncert // FINÁLÉ
A FÉLonline.hu szerzőinek versmegzenésítéseit, és saját szerzeményeiket előadják: Kemény Gabriella, Stermeczky Zsolt Gábor, Csigatej, Free flight trió, Nincs címzett zenekar.
JEGYÁR: 1000 Ft
JEGYEK:
HELYSZÍN: RS9 PINCE
 
/// FÉL10 – ANTOLÓGIA ///
 
A FÉL10 antológia megvásárolható a helyszínen.
Az estekre váltott jegyek 100%-ban levásárólhatók az antológia árából!
 
A kiadványból mindössze 350 számozott példány készül, ha biztosan hozzá szeretnél jutni, iratkozz fel előre ITT:
 
JEGYFOGLALÁS:
jegy@rs9.hu // 06-1-269-66-10
 
Főtámogatónk az RS9 Színház
Médiatámogatónk a Papageno magazin.