FÉLonline Mentorprogram – 2016

FÉLonline Mentorprogram 2016

─ pályakezdő kulturális újságírók részére ─

A független Félonline.hu kulturális és irodalmi folyóirat mentorprogramot hirdet olyan végzős gimnazista, vagy első, másodéves egyetemi hallgatók részére, akik jövőjüket a kulturális média világában képzelik el, szívesen ismerkednének kortárs művészekkel, vagy csak szeretnék kipróbálni magukat a kulturális újságírás területén  – de még nem tudják pontosan hogyan.

A program 2016 márciusától novemberéig két egyetemi félévet ölel fel. Egy elméleti és egy gyakorlati részből áll.

Kötetlen műhelyfoglalkozások keretében képzett újságírók és a kulturális média különböző területein tevékenykedő fiatal szakemberek osztják meg tapasztalataikat résztvevőkkel. A foglalkozások célja, hogy átfogó, a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket nyújtson a kulturális újságírás és az online folyóratok működésével kapcsolatban, illetve, hogy lehetőséget biztosítson a résztvevők számára kérdéseik, gyakorlati feladataik megvitatására.

A résztvevők izgalmas, a magabiztos íráskészséget fejlesztő egyéni feladatokon keresztül sajátíthatják el a kreatív újságírás alapjait. A program ideje alatt részt vehetnek a folyóirat működtetésében: a szerzőkkel és szerkesztőkkel való közös alkotómunkában, az internetes tartalmak szakszerű szerkesztésében (WordPress CMS segítségével), a felkerülő szövegek, tartalmak előállításában, valamint a cikkek közösségi hálón való átgondolt terjesztésében.

A programban résztvevők számára a Félonline publikációs lehetőséget biztosít.

A részvétel ingyenes.

A program  teljesítése után a résztvevők oklevelet illetve személyre szabott szöveges szerkesztői ajánlást kapnak, amelyet későbbi munkájuk, egyetemi ösztöndíjaik, továbbtanulásuk során felhasználhatnak.

Szerezz tudást, tapasztalatot, építs szakmai kapcsolatokat a FÉLonline csapatában!

–         A jelentkezés módja és feltételei –

Jelentkezni önéletrajz, és egy motivációs levél csatolásával illetve egy maximum 5000 leütéses szöveg csatolásával (vagy linkelésével) lehet.

A programban maximum 15 fő vehet részt.

A pályázatokat az info@felonline.hu címre várjuk “mentorprogram” címmegjelöléssel