Gáspár Sára is a Késelés Késsel kritikusai között

A Késelés késsel a karanténidőszak lezárultát új kritikus csatlakozásával ünnepli. Minden a megszokott rendben várható: a rovatban továbbra is magyar szerzők eddig publikálatlan versei mellé közlünk „állandó kritikusgárdánk” egy-egy tagjától (Borda Réka, Csete Soma, Kustos Júlia, Melhardt Gergő és mostantól Gáspár Sára) pár bekezdésnyi reflexiót. A szerzők nem tudják, hogy versük kihez fog kerülni, illetve a kritikusok sem, hogy kinek a verséről írnak. A versek és a reflexiók egyszerre, már nevekkel együtt jelennek meg, csak ekkor – az olvasókkal együtt – szembesülnek ezzel a szerzők és a kritikusok is. A rovat szerkesztője Vida Kamilla.

A Késelés Késsel azáltal, hogy a szerzőt időlegesen zárójelbe teszi, eltünteti, véletlenül sem köteleződik el irodalmi iskolák mellett. A Késelés Késsel egy módszertani jellegű kísérlettétel az irodalom-, lírakritikai diskurzusok demokratizálására. A Késelés Késsel a szövegekről való szabad, hierarchikus mechanizmusokkal szembenálló beszéd platformja kíván lenni. Szándékait tekintve a Késelés Késsel provokatív, inkluzív és demokratikus.

Gáspár Sára is csatlakozik a kritikusgárdához, reflexióit júniustól lehet olvasni a rovatban.

Gáspár Sára (1999, Szeged) jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem designkultúra szakos hallgatója. Prózaírással foglalkozik.

Eredeti kép: Vörös Szilárd

Written by: