Kustos Júlia csatlakozásával indul a Késelés Késsel új évada

Hamarosan indul rovatunk, a Késelés késsel idei évada. Minden a megszokott rendben várható: a rovatban továbbra is magyar szerzők eddig publikálatlan versei mellé közlünk „állandó kritikusgárdánk” egy-egy tagjától (Borda Réka, Csete Soma, Kustos Júlia, Melhardt Gergő, Vajna Ádám) pár bekezdésnyi reflexiót. A szerzők nem tudják, hogy versük kihez fog kerülni, illetve a kritikusok sem, hogy kinek a verséről írnak. A versek és a reflexiók egyszerre, már nevekkel együtt jelennek meg, csak ekkor – az olvasókkal együtt – szembesülnek ezzel a szerzők és a kritikusok is. A rovat szerkesztője Vida Kamilla.

A Késelés Késsel azáltal, hogy a szerzőt időlegesen zárójelbe teszi, eltünteti, véletlenül sem köteleződik el irodalmi iskolák mellett. A Késelés Késsel egy módszertani jellegű kísérlettétel az irodalom-, lírakritikai diskurzusok demokratizálására. A Késelés Késsel a szövegekről való szabad, hierarchikus mechanizmusokkal szembenálló beszéd platformja kíván lenni. Szándékait tekintve a Késelés Késsel provokatív, inkluzív és demokratikus.

A tavalyi évhez képest Kustos Júlia is csatlakozik a kritikusgárdához, idén ősztől az ő reflexióit is lehet majd olvasni a rovatban.

Kustos Júlia (Szombathely, 1996) az ELTE BTK hallgatója, kritikus, író, költő.

Kiemelt kép: Bokor Krisztián

Written by: