Nem ez volt a terv – megjelent a Rossz versek című film előzetese

Nyilvánosságra került a Rossz versek trailere, azaz hosszú előzetese, amely minden eddiginél többet mutat meg Reisz Gábor, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan alkotójának új rendezéséből. – Régen minden jobb volt, vagyis azt hiszem, boldog voltam – mondja a főhős, Merthner Tamás, akit a rendező, Reisz Gábor alakít.

A harmincas évei elején járó férfi, miután párizsi ösztöndíját töltő barátnője elhagyja, rádöbben, hogy lekésett valamiről, amire egész életében várt: fiatalon egészen másként képzelte az életét. – Nem ez volt a terv – fogalmaz Tamás, és hogy megértse, hol rontotta el, alámerül a múltjában, így sorra tűnnek fel fiatalkori énjei: gyermekként, kiskamaszként, és már majdnem felnőttként is látjuk, a megoldásra azonban egyelőre így sem derül fény. Az előzetesben a személyes történeten, Tamás szerelmén, családján és barátain túl a környezet, az elmúlt harminc év Magyarországa is megjelenik.

– A zene ritmusa határozza meg a képeket – mondta el Gorácz Vanda, a trailer vágója. – Reisz Gábor, aki a film társ-zeneszerzője is egyben, az előzeteshez egy jól körülhatárolható, komplett zenei anyagot segített létrehozni. A történet alapján az előzetes könnyen elmehetett volna egy szerelmes film irányába, mi azonban inkább a felnőtté válás, az „így jöttem” üzenetét szerettünk volna megfogalmazni, és fontos volt, hogy a film plakátján szereplő jelenet is megjelenjen a trailerben – tette hozzá Gorácz Vanda. Elárulta, különleges helyzetben voltak az előzetes készítésekor, hiszen a trailerek legtöbb esetben a kész film alapján születnek, ők azonban a rendezővel a nyersanyaghoz nyúlhattak vissza, így minden szempontból a film világához hű beharangozó készült.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Cirko Film forgalmazásában, az RTL Magyarország koprodukciójában.

Rövidített szereplő- és stáblista:

Reisz Gábor (Merthner Tamás), Nagy Katica (Csák Anna, Tamás barátnője), Takács Katalin (Tamás édesanyja), Kovács Zsolt (Tamás édesapja), Zayzon Zsolt (Tamás bátyja), Seres Donát (Tamás fiatalabb énje), Prukner Mátyás (Tamás fiatalabb énje), Prukner Barna (Tamás fiatalabb énje), Monori Lili (Vali, Tamás nagynénje), Niels Schneider (Henri, Anna barátja)

Producer: Berkes Júlia, Koproducer: Estelle Robin You, Rendező-forgatókönyvíró: Reisz Gábor, Operatőr: Bálint Dániel és Becsey Kristóf, Vágó: Tálas Zsófia, Hangmérnök: Lukács Péter Benjámin és Székely Tamás, Zeneszerző: VAN Filmzenekar, Gyártásvezető: Nemes-Jeles Veronika, Jelmeztervező: Keszei Borbála, Látványtervező: Tasnádi Zsófia, Sminkes: Néma Orsolya

https://www.facebook.com/rosszversek/

https://www.instagram.com/rosszversek_badpoems/

Fotó: Szemerey Bence

Written by: