Arany Medál-díj: kedvenceket keresnek

A közönség díjazza a 2018-as év legjobb művészeit az Arany Medál-díjjal. November 30-ig lehet szavazni a legjobb színészekre, színésznőkre, rendezőkre és írókra e-mailen keresztül, illetve a díjátadó helyszínén, a Bethlen Téri Színházban.

Az Arany Medál-díj a tizedik évfordulóját ünnepli idén. Az elmúlt kilenc évben olyan hírességeket díjazott az átlagosan évi több tízezer közönségelismerés-szavazó, mint amilyennek Nádas Péter, Enyedi Ildikó, Kulka János, Dragomán Gyögy, Törőcsik Mari és Halász Judit számít. A FÉLonline-nal médiapartneri együttműködésben élő elismerésre ebben az évben is egy hónapon keresztül lehet szavazatot leadni. Ünnepélyes díjkiosztót az esemény állandó helyszínén, a Bethlen Téri Színház színpadán, december 5-én tartanak. A díjazottak kilétét kizárólag december első szerdáján hirdetik ki a sajtóeseményen, amelynek házigazdája már hagyományos módon Juhász Anna irodalmár lesz.

Akárcsak a korábbi években, úgy ezúttal is hat kategóriában lehet szavazni: az év legjobb színésze és színésznője, legígéretesebb fiatal tehetsége, legjobb írója és rendezője mellett egy életműdíjat szavaz meg a közönség. Nincsen lista a jelöltekről, mindenkire lehet szavazni, aki az idei naptári évben művészi produktumot alkotott. A szavazatokat az aranymedaldij@gmail.com email címre kell elküldeni vagy a Bethlen Téri Színházban elhelyezett szavazóurnába dobni, október 30. és november 30. között. A formanyomtatványra vagy az elektronikus levélbe a jelölt nevét és azt a kategóriát kell felírni, amelyben díjra terjesztik fel.

Az utóbbi évek három nyertese, Hartai Petra, Básti Juli és Száraz Miklós is részt vesz a díj reklámozásában: a linkelt kisfilmekben elmondják, mit jelenttet nekik a díj és egyúttal mindenkit arra bíztatnak, hogy vegyenek részt a voksolásban.

A díj non-profit kezdeményezés, pénzjutalommal nem jár. Alapítója Mészáros Márton kulturális újságíró, számtalan lap – jelenleg szabadúszó – szerzője. Az Arany Medál-díj szavazása eleinte a díjalapító internetes blogján zajlott, de a nagy népszerűség miatt a szavazás az utóbbi években már e-mailen történik.

Básti Juli videója: https://www.youtube.com/watch?v=79iGqFVnP8s&t

Száraz Miklós videója: https://www.youtube.com/watch?v=quEb82_GNCc

Hartai Petra videója: https://www.youtube.com/watch?v=hl6wc-9hOiE&t

Written by:

Rutai Lili 1996-ban született, Budapesten. Jelenleg az ELTE-BTK hallgatója kommunikáció és média szakon. Szabadúszó újságíró, blogger, feminista.