Novellákat a buszmegállókba! – felhívás

A JCDecaux idén is meghirdeti ötperces novellapályázatát. A beérkezett alkotásokból a húsz döntős munkát Budapest belvárosában és a megyeszékhelyeken lévő buszmegállók utasvárójában olvashatják el az érdeklődők ennek az évnek a nyarán. A műveket zsűri értékeli, amelynek elnöke Grecsó Krisztián József Attila-díjas író.

A novellaíró pályázaton egyaránt indulhat befutott író és irodalmi vénájú amatőr is. A pályamunkákat 2018. május 20-ig várja a vállalat a novella.jcdecaux.hu internetes oldalon. Egy szerző legfeljebb három szépirodalmi alkotással nevezhet próza formájában, minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelemmel.

A beérkezett alkotásokból a húsz döntős munkát Budapest belvárosában és a megyeszékhelyeken lévő buszmegállók utasvárójában olvashatják el az érdeklődők idén nyáron. A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 000 forintos pénzdíjban részesül, a második 200 000, míg a harmadik helyezett 100 000 forintot kap.

A RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS:

A pályázók köre:

A pályázaton való indulásnak életkori megkötése nincs, illetve egyaránt indulhat rajta befutott író és irodalmi vénájú amatőr. Így külön kategóriák sincsenek.

Pályázati feltételek:

Egy szerző legfeljebb három szépirodalmi alkotással nevezhet, próza formájában, magyar nyelven, minimum 3600, maximum 4000 (szóközzel számolt) leütés terjedelemmel.

Mivel a novellákat gyerekek is olvashatják, kifejezett elvárás az erőszakos, illetve pornográf megfogalmazások mellőzése. Az ilyen jellegű szövegek automatikusan kizáródnak az értékelésből.

A pályázatra kizárólag korábban még nem közölt alkotásokkal lehet pályázni, azonban a saját blog és a Facebook-profil ebben az esetben nem számít publikációnak.

A pályamunkák kötelező kiegészítője a szerző rövid életrajza, amely megjelenhet a plakáton.

A pályázat nyílt és jeligés. A leadáskor fontos, hogy a jelentkező elküldje a jeligéjét is, hiszen a szervezők ezzel adják át a pályaműveket a zsűrinek az anonim értékelés érdekében.

A pályázatból történő kizárással jár, ha

  • a pályázó nem felel meg a pályázati felhívásban szereplő feltételeknek;
  • a pályázat határidőre nem érkezett meg;
  • a pályamunka nem erre a pályázatra készült és/vagy már részt vett más pályázaton.

A pályázat menete:

A pályázatra kizárólag az alábbi online regisztrációs felületen lehet jelentkezni, a regisztrációs felület kitöltésével, jelige megadásával és a pályamunka feltöltésével: novella.jcdecaux.hu

Az anonimitás garantált: a pályázatok a megadott jeligével kerülnek a zsűri elé.

Díjazás:

  1. 1. díj: 300 ezer forint, 2. díj: 200 ezer forint, 3. díj: 100 ezer forint.
  2. közönségdíj: könyv ajándékcsomag

Határidők:

Beküldési határidő: 2018. május 20., 18 óra 00 perc
Eredményhirdetés: 2018 júniusának közepe.

Az eredményről a nyerteseket elektronikus levélben tájékoztatjuk. A legjobb húsz pályamunka júliusban jelenik meg Budapest utcáin.

Az elbírálás menete:

A beadott pályaműveket a kiírók képviselőiből álló zsűri bírálja el. Ennek elnöke Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, az Élet és Irodalom prózarovatának vezetője. A zsűri nem köteles indokolni a döntését, az ellen nincs helye fellebbezésnek.

A pályázat kiírója:

A pályázat kiírója a JCDecaux Hungary Zrt.

Pályázati nyeremény adózása:

A nyertest adófizetési kötelezettség nem terheli. A nyeremény utáni szja-t a pályázat kiírója fizeti meg.

Egyéb feltételek és információk:

  • A pályamű beadásával a szerző hozzájárul, hogy a pályázat kiírói jogosultak a beadott pályaműveket kiállítani, bemutatni és felhasználni (pl. out-of-home plakáthelyen, internetes felületen, programfüzetben, katalógusban, PR-tevékenység során, kiadványban stb.), három éven keresztül, korlátozás nélkül.
  • A pályamű beadásával a szerző hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírói jogosultak a legjobb húsz közé jutott pályázatot és annak készítőit kommunikációs anyagokon (például out-of-home plakáthelyen fotókon, cikkekben, audiovizuális anyagokban, médiában, közösségi médiában, kiadványban stb.), három éven keresztül korlátozás nélkül bemutatni.
  • A pályázat kiírói fenntartják magunknak a jogot, hogy eredménytelen pályázat esetén ne osszanak díjat.
  • A pályázat kiírói indoklás nélkül fenntartják maguknak a jogot a pályázat feltételeinek vagy határidejének megváltoztatására.
Written by:

A FÉLonline.hu hírei