Metzing Eszter: Alma kör – Triumvirátus

Metzing Eszter vagyok. Idén diplomázom a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika tanszékén, képgrafika szakirányon. Az autonóm művészeti tevékenységeim mellett szabadúszó illusztrátorként dolgozom néhány éve, azóta kettévált a munkásságom, aminek nagyon örülök, mert mostanra mindkét irány nagyon fontos részemmé vált. Szerencsére a munkáim mellett lehetőségem van arra is, hogy folytathassam az önálló alkotói tevékenységemet, amit sosem tudnék elhagyni.

Alma kör – Triumvirátus (2017) 75×105 cm

 

Amit csinálok, mindig egy önterápiás meditációs folyamatot jelent: az alkotás fontosabb nekem, mint a végtermék. Eleinte nem foglalkoztam a közönséggel, de annyi motiváló visszajelzést kaptam ismeretlen emberektől, hogy most már azon kívül, hogy én elvesszek a munkáimban, az is fontossá vált, hogy a néző is teljes mértékben elmerülhessen benne. Szeretném, hogy kapcsolódni tudjon a munkámhoz és a személyessége révén elinduljon a nézőben egy saját, belső gondolatmenetet.

Az Alma kör sorozatom az elmúlt három évben készült el, évente egy darabbal álltam elő: az első a „Lágy hús, meleg tej” (2015), majd következett az „Éjszakai teregetés” (2016) végül az utolsó, a „Triumvirátus” (2017).  Sokszor tettem félre, hogy aztán fél év múlva újra elővegyem és beleássam magam.  A sorozat darabjaihoz az életemből emeltem ki hétköznapi jeleneteket, amelyek tartalmazzák a személyes, intim dolgaimat, az emlékeimet és a traumáimat. Mint ahogy szokásom, ezúttal is saját szimbólumokat hoztam létre, melyekkel teleraktam a munkáimat.

Az Alma kör egy hosszú fejlődési szakaszt jelent nekem, lelkileg és technikailag egyaránt. A technikai sokoldalúság mindig közel állt hozzám, mindig szerettem kísérletezni: az egyetemen már az első évben elhagytam a sokszorosító grafika technikai eljárásokat. Nem címkézem fel a munkáimat grafikának vagy festménynek, mert egyiknek sem nevezhetők. Rengeteg anyagot használok fel kollázs-szerűen, ragasztok is, de fontos számomra a tollrajz technikája, az akvarell, illetve a belehímzés a képeimbe.

Jelenleg a diplomamunkámon dolgozom, amit majd június elején lehet megtekinteni az MKE főépületében, a diploma kiállításunkon.

Tumblr: http://metzingeszter.tumblr.com/

Behance: behance.net/metzingeszter

Facebook oldal: https://www.facebook.com/EszterMetzingArt/ 

Written by:

1996-ban születtem Budapesten, PR specialista vagyok, újságíró és blogger. Zenélek és írok, jelenleg a második verseskötetemen dolgozom.