Az utolsó utáni háború előtt – disztópia konferencia

Helyszín: Gólya szövetkezeti presszó (1083 Budapest, Bókay János u. 34.)

Időpont: 2017. március 23-25.

A Fiatal Írók Szövetsége háromnapos összművészeti rendezvényének kérdésfelvetése a disztópia jelensége az irodalomban és a társművészetekben: mi indítja az alkotót arra, hogy történetét, mondandóját utópikus vagy disztópikus környezetbe helyezze? És miért található az utóbbi időben egyre több ilyen alkotás a mainstream popkultúra mellett a szépirodalmi szövegek között is? A tanácskozássorozat szekcióülései során nyomába eredünk a magyar irodalom disztópikus szöveghagyományainak, és a tizenkilencedik-huszadik századi irodalomról szóló panel mellett kortárs szerzőkkel is beszélgetünk. A problémakör nemcsak az irodalmat érinti: a rendezvényt képregények, filmvetítések, társasjátékok, performanszok teszik összművészetivé, és hozzák közelebb a témát az érdeklődők számára.

A délutáni-kora esti beszélgetéseket és bemutatókat követően pedig a felkért dj-k zeneileg járják körbe a témát, vetítéssel egybekötve.

Hivatalos Facebook event

A programmal kapcsolatban Szekeres Nikit (nszekeres@gmail.com, 06203919409) és Szőllőssy Balázst (szollossy.balazs@gmail.com, 06709300419) keresheted, örömmel állnak rendelkezésre.

Szeretettel várunk!

Written by:

A FÉLonline.hu hírei