Holnap indul a JAK-PIKNIK!

Az idei könyvhétre jelenik meg a József Attila Kör JAK-füzetek könyvsorozatának 200. kötete, melyet a többi friss kiadvánnyal együtt, a tavalyi évhez hasonlóan idén is kétnapos minifesztivál keretében mutat be az irodalmi egyesület az RS9+ Vallai Kertbten (Rumbach S. u. 10.).

nagy_plakat_jak_piknik_2016

JAK PIKNIK I. NAP

Turista és zarándok – a Kemény Istvánról szóló tanulmánykötet bemutatója
06. 09. 18:00

Turista és zarándok: Kemény István a kortárs magyar líra egyik legmeghatározóbb alakja.
Ugyan a fiatal költőgenerációkra tett hatása köztudomású, mégsem született eleddig a munkásságát feldolgozó monográfia vagy tanulmánygyűjtemény. A szerkesztők ezért is szentelték ennek az éltműnek a 200. JAK-füzetet. A könyv több szempontból is hiánypótló: azon túl, hogy szerepelnek benne egy-egy vers szorosabb olvasására vállalkozó szövegek, számos jelentős kritikát is újra közöl, illetve több olyan tanulmányt tartalmaz, amely új értelmezői perspektívába helyezi Kemény líráját és prózáját.
A könyvet bemutatják: Deres Kornélia és L. Varga Péter, valamint a tanulmánygyűjtemény szerkesztői:
Balajthy Ágnes és Borsik Miklós

JEGYEK:
https://www.jegy.hu/program/jak-piknik-i-nap-turista-es-zarandok-69941

Rejtekutak a pusztaságban – beszélgetés a kortárs orosz prózáról
06. 09. 20:30

Rejtekutak a pusztaságban: Turi Márton esszékötete a huszadik századi és kortárs orosz próza legizgalmasabb szerzőivel és műfajaival foglalkozik: szóba kerülnek benne az antiutópiák, a faluregények és a művészregény-töredékek, Nabakovtól Tolsztoján át egészen Szorokinig. A könyv figyelmet szentel a művek kulturális-politikai kontextusának is, ezek mentén követhetjük végig pl. a kéziratégetés évszázados orosz hagyományát, de olvashatunk a feléledő Sztálin-kultusz irodalmi vonatkozásairól is, sőt azt is megtudhatjuk, hogy mit rejt a moszkvai metró mélye.
A könyvet bemutatják:
Vass Annamária, kritikus, valamint a könyv szerkesztői:
Balajthy Ágnes és Borsik Miklós.

JEGYEK:
https://www.jegy.hu/program/jak-piknik-i-nap-rejtekutak-a-pusztasagban-69942

JAK PIKNIK II. NAP
Az amnézia útja és Inkognitóablak – Nagy Kata és Horváth Benji könyvbemutatója
06. 10. 20:00

Nagy Kata: Inkognitóablak – Nagy Kata verseinek beszélője egyszerre anya és lány, rejtőzködő és feltárulkozó, mindig menekül, de a megszokott útvonalakon. Könnyed, mégis felkavaró, érzéki költészet rejt magában.
Ez a szerző első kötete.
Horváth Benji: Az amnézia útja – Az Adyt és Balassit idéző költészet. Alkudozás Istennel és az énnel; nőkkel és drogokkal. Előző kötetei: A cseplini díva (Koinónia, 2009), Beatcore (Erdélyi Híradó Kiadó – FISZ, 2015)

JEGYEK:
https://www.jegy.hu/program/jak-piknik-ii-nap-amnezia-ujta-es-inkognitoablak-69943

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/events/232302050478975/

A belépő a három estre egységesen 1000 forint. A JAK tagjai az eseményeket féláron látogathatják.

A helyszín maximális befogadóképessége 70 fő, a nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes előre jegyet foglalni a jegy@jozsefattilakor.hu e-mail címen vagy a 06-1-269-66-10-es telefonszámon.

Written by: