Egy újabb ütőkártya: Feszt!Eger

Ha Magyarország egy kártyapakli, akkor Eger benne a joker. Arra használhatod, amire szeretnéd. Végighordozhatod történelmi tekinteted a várból (felidézve hatszáz oldal Gárdonyit), tapodhatod túrabakancsoddal a környék magaslatait és kortyolhatod a helyi borcsemegéket. S egy újabb ütőkártya: a Feszt!Eger. E könnyűzenei fesztivál immár harmadjára nyitja meg kapuit – nem is akármilyen helyszínt és fellépőlistát kínálva.

feszteger2016_fekvo

A fesztivál május 26-án, csütörtökön indul, és három estén keresztül szólnak majd a fülbemászó, fejbólintó és sikolyfakasztó dallamok. Első nap egyből a Második műszakkal kezdjük, estezáróként pedig a Quimby robbant ki Forradalmat – feltételezhetően eljátszva a nyers, eleven energiával pulzáló új szerzeményét a megannyi régi sláger mellett.

B1Q4761-800x400
A hétvége eljöttével a rendkívül népszerű Halott Pénz és a Wellhello kalauzolja el a zenei Valhallába a nagyérdeműt. E péntek estét olyan daldívák színesítik, mint Odett vagy Péterfy Bori. Férfivonalon a 30Y lírikussága és a Paddy and the Rats pörgőssége mellett a Bëlga stílusözöne segítségével töltekezhetünk.
A szombat nem kevésbé ígérkezik remeknek: Az egyik színpadon a Ganxsta, Road, Brains, Tankcsapda kvartett csapatja, a másikon pedig csak arra kell vigyáznunk, hogy a harmadik estére megfáradt elménk nehogy összekeverje az ott fellépőket, kreálva így egy Superkarmát és egy Hipernemet, valamint egy Anna and the Parazol-t és egy Ivan and the Barbies-t.

A helyszín lenyűgöző, érdemes meglesni róla a fesztivál honlapján található videót A Bolyki Pincészet sziklatemploma köré épült fesztivál bizonyára temérdek örömteli, euforikus percet fog idén is okozni a zenerajongóknak. Ráadásul a belépés abszolút megfizethető áron van: 7500 magyar forint a háromestés bérlet.

Ha telítődtél a hétköznapokkal, a Feszt!Eger-ingeden egy gombot gomBolyki!

Written by:

1989-ben született Debrecenben. Budapesten él és dolgozik.