A valóság idén is kint marad

Április végén ismét megnyitja kapuit a közel öthónapnyi fesztiválélményt ígérő Budapest Park. A rengeteg újdonság mellett a zenei line up idén is temérdek önfeledt estével kecsegtet: hazai és külföldi előadókból sem lesz hiány. A nyitóhétvégén fellép Szabó Balázs bandája, a Brains és a Scooter.

park

Immár ötödik szezonjára készül a főváros kultikus koncerthelyszíne, a Budapest Park. A tízezer főre tervezett szórakozóhely minden évben több mint kilencven napon át, elektronikus és könnyűzenei produkciókkal várja az felejthetetlen élményekre éhező nagyközönséget. A Parkban minden szezonban képviselteti magát a hazai zenei élet színe-java, ám a külföldi kedvencek sem hiányozhatnak; a közönség igényeire való tekintettel évről-évre közkedvelt előadókat hívnak a magyar színpadra a szervezők. Az egészestés koncertek után a legjobb DJ-k tartják mozgásban a közönséget, egészen hajnalig.

A nyitóhétvégén, április 28-a és 30-a között máris belecsaphatunk a fesztiválszezon közepébe, és magunkba szívhatjuk az egyre közeledő nyár atmoszféráját. A felhozatal a következő:

Április 28., csütörtök - Szabó Balázs bandája

szabobalzs

Szabó Balázs bandája
előzenekar: Lóci játszik

„Ez is valami csontok közül kifolyt muzsika, minden benne akar lenni, egész gyerekkorom: a zene, a tánc, a folk, a funky, a vér, a szív…” – írja az énekes a zenekar honlapján. Szabó Balázs bandáját nem lehet egyetlen műfajba besorolni; zenéjükben a magyar népmuzsika folklór elemei mellet a bluesos-rockos funky vonal is érvényesül; dalaikban a könnyű-és népzenei hangszerek egyaránt fontos szerepet játszanak. A dallamvilágot pedig a mélyre ható dalszövegek teszik teljessé: az életet egyedi módon értelmezik, majd új formába öntve, további feldolgozásra kínálják a nagyérdeműnek. A zenekar hétéves fennállása alatt hat nagylemezt adott ki, a legutóbbit 2014-ben Élet elvitelre címmel. Szövegeikre mindig is jellemző volt a Szabó Balázs személyiségéből fakadó költőiség; az új lemezen ezt a vonalat erősíti, hogy Grecsó Krisztián író két versét is dalszöveggé formálták. A koncerteken a sokszínű zenevilág minden alkalommal magával ragadja a közönséget.

Infók és jegyek

Április 29., péntek - Brains

brains

Brains
előzenekar: Little BIG (RU)

A Brains, hazánk egyik legsikeresebb elektronikus zenekara a szezonnyitó hétvége második napján lép fel a Parkban. Aki már járt a koncertjükön, annak nem kell bemutatni azt az eufórikus érzést, amikor a közönség egy emberként ugrál és táncol a legütősebb drum’n’bass ritmusokra. A zenekar legutóbbi, Balance című dala tavaly novemberben jött ki, így az áprilisi koncerten biztosan hallhatja majd a nagyközönség. A zenekar tagjaira jellemző végtelen, fáradhatatlan pozitivizmus és életszeretet minden egyes alkalommal megmutatkozik: teltházas koncertjeiken egyszerűen nem lehet nyugton maradni, így ajánlott az ugrálás-biztos öltözék. Legújabb lemezük, a 2015-ös Stand firm az emberiséget körülvevő tragikus eseményekből „táplálkozott”, üzenete pedig az, hogy minden rossz ellenére, maradjunk pozitívak és álljunk ki az igazunkért. Egy átlagos Brains koncerteken vendégfellépőkből sincs hiány; sokszor megfordul a színpadon például Mc Zeek, vagy a PASO-ból ismert KRSA. Az idei szezonban nagy valószínűséggel találkozhatunk még a Halott Pénzes Marsalkó Dáviddal, és a Supernem frontemberével, Papp Szabival, ugyanis mindkét énekes közreműködött az új lemez egy-egy dalában. Egy szó, mint száz: „Éjszaka, fiatalok, beindul a péntek…”

Infók és jegyek

Április 30., szombat - Scooter

schooter

Scooter (D)
előzenekar: Kerozin

Az előző két év sikerére való tekintettel idén is fellép a Parkban a német elektronikus zene nagyágyúja, a Scooter. A hidrogénszőke  H.P. Baxxter vezette, immár huszonhárom éves zenekar tizennyolc stúdiólemezzel és rengeteg nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet. Hazánkban már számos alkalommal adtak koncertet: legutóbbit a tavaly nyári Szegedi Ifjúsági Napokon. A középkorú zenészekből álló bandán nem fog az idő vasfoga: a mai napig fergeteges koncertekkel szórakoztatják a nagyérdeműt; a tavalyihoz hasonlóan valószínűleg idén is teltházas techno-bulival nyitják meg a Park-szezont.

Infók és jegyek

A monumentális nyitányt követően pedig megkezdődik az egész nyáron át tartó őrület: májusban koncertet ad többek között az AKPH, az Irie maffia, a Punnany Massif, a Halott Pénz, és a Vad Fruttik; a külföldi zenekarok közül pedig fellép a nyár folyamán Billy Talent, Damian „Jr. Gong” Marley és a Modern Talkingos Thomas Anders is.

Written by:

1995-ben született. A Károli Gáspár Református Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatója.