Mellettünk – Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán összművészeti estje

Az önkifejezés eszköztára sokszínű, izgalmas és változó. A Grecsó fivéreknél pont ez figyelhető meg. Grecsó Krisztián az írásban, míg öccse, Grecsó Zoltán a kortárstáncban találta meg önmagát. Egészen más nyelven, egészen másképp mesélnek családról, szerelemről, önmagukról. A tánc nem magyarázza a szöveget és a szöveg sem magyarázza a táncot. Egyfajta küzdelem látható a testvérpár között, de mégis tökéletes párost alkotnak, előre megtervezett és improvizatív módon egyaránt. A családi almáriumból előbukkanó történetek lehetnek szomorúak, vidámak, de egy közös bennük: őszinték. Közreműködik még Döbrösi Laura, aki énekkel és Kertész Endre, aki csellójátékával színesíti az estet. Zene, tánc és irodalom gubancolódik össze, így jön létre a tökéletes összművészeti produkció. Nem csupán egy felolvasóest, táncelőadás vagy koncert. A néző a ráadás után is órákig hallgatná és nézné a művészeket. Grecsó Krisztián hamarosan megjelenő novelláskötetéből adott ízelítőt, de 2014-ben publikált regényéből, a Megyek utánad-ból is felidézte Daru történeteinek egy részét.

A testvérpár produkciója megérinti és gondolkodásra készteti a közönséget. A tánc gyönyörűen fonódik össze a felolvasott mondatokkal és teljesen új értelmet ad nekik. Minden érzékszervünkre hatással vannak az előadók, mert látjuk a táncot, halljuk a zenét, a történeteket, érezzük a húsleves és bejgli ízét, illatát ugyanúgy, mint a főszereplő, érintjük, tapintjuk szeretteinket. Eggyé válunk a szöveggel, mozdulatokkal, hangokkal.

Dátum: 2016. március 1. 20:00

Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Jegyár: 2700.-

Kép forrása: www.juranyihaz.hu

Written by:

1997-ben született Budapesten. Egy budapesti két tanítási nyelvű gimnázium tanulója. Programajánlói a Népszabadság Magazin számában jelentek meg.