Raprock szupersztárok Budapesten! – Crazy Town a Dürer Kertben

15 év után, új lemezével végre Magyarországra is ellátogat a kétezres évek new metal hullámának egyik legnépszerűbb bandája, a Crazy Town. Shifty és Epic, a két frontember idén hip-hop szettel turnézik, így egy dj kíséretében érkeznek szerdán a Dürer Kertbe.

Nyár végén The Brimstone Sluggers címmel jelent meg a banda harmadik albuma, amit nem véletlen, hogy teljes rock zenekar nélkül (is) népszerűsítenek a srácok, hiszen a fogós riffek és ismerős szövegvilág mellett elsősorban hip-hop és elektronikus alapokra épül. Persze a fenegyerek attitűd nem marad el és fülbemászó slágereket sem felejtettek el írni Shiftyék. Az előfutár zúzós Lemonface és a Born To Raise Hell után pont a napokban jelent meg legújabb klipjük Come Inside című számhoz.Valljuk be, hogy valószínűleg legtöbben mégsem emiatt fognak ellátogatni a Dürerbe. Sokak agyába szinte kitörölhetetlenül beégtek az alábbi veretes sorok: „Come my lady, Come come my lady // You’re my butterfly, Sugar baby”. Igen, a Crazy Town neve minden bizonnyal a Butterfly című dalának köszönhetően ismerős. Az ehhez tartozó videó az, amelyben a félmeztelen, kellően kisportolt testű énekes pillangók és jó testű csajok között nyomja a szöveget, és hazai a zenevtévék is szétjátszották.

crazytown

Valóban, az első albumon szereplő, 2001-ben született sláger hozta meg a nagy sikert az egyébként 1995-ben Bret Mazur és Seth Binzer által alapított Los Angeles-i csapatnak  (A két tagot egyébként a kezdetekkor Will.I.Am mutatta be egymásnak.) Második korongjuk, a 2002-es Darkhorse fogadtatása nem volt túl jó, és miután kiadójuk is kihátrált a projektből, egy időre pihenőre küldték a zenekart. 2011 őszén három új dallal jelentkeztek, de ismét kisebb leállásra kényszerültek, mivel 2012-ben az énekes Shifty Shellshock drogfüggőségének köszönhetően kómába esett.

Ki tudja, ha ez nem így történik, lehet, hogy most a Papp László Sportarénába várnánk őket vagy a Sziget nagyszínpadra, így viszont testközelből csodálhatjuk a legendákat a Dürer Kert nagytermében!
Az előzenekar pedig a szintén idén újjáéledő, a kétezres évek első felében a magyar rockzene üde színfoltját képező Strong Deformity lesz. Róluk sem érdemes lemaradni, tehát időben érkezni ajánlott!

Jegyárak: elővétel – 3500 Ft, a koncert napján – 4000 Ft
Jegyvásárlás: http://tixa.hu/crazytown_durerkert

Written by:

A FÉLonline.hu hírei