DJ Krush – Pillangóhatás az Akváriumban

Újra Magyarországra látogat a japán absztrakt hiphop nagymestere, DJ Krush. Ennek apropója nem más, mint az, hogy az 53 éves lemezlovas 11 év után jelentkezett a Butterfly Effect című új albumával.

2015 utolsó másfél hónapjában az Akvárium egész évéhez méltó programokkal hajrázik, amelynek egyik kiemelt eseménye november 19-én a japán DJ világkörüli turnéjának állomása. Eredeti nevén Hideaki Ishi világszerte az elektronikus zene egyik legelismertebb alakja itthon is nagy népszerűségnek örvend. (Már nem sok jegy maradt, úgyhogy aki látni szeretné, az igyekezzen!) Tekintve, hogy személyében egy hiphop producerről is beszélünk, nem nehéz kitalálni, hogy mi a fő zenei vonala, de mégis arról vált híressé, hogy bátran és egyedi módon barangol a különböző stílusok között. Lemezein és szettjein egyaránt átüt művészi énje és filozófiája. Sokak szerint ez az, ami megkülönbözteti kollégáitól és egyedi élménnyé emeli fellépéseit.

Bár a rajongóknak több, mint egy évtizedet kellett várniuk az új albumra, a DJ elmondása szerint számára hamar elröppent ez az idő fellépéseivel és az ihletkereséssel, amelynek fő sodora a fukusimai atomkatasztrófa és az elmúlás lett. Szakmailag és technikailag sem lehet elmenni DJ Krush mellett, aki a Butterfly Effectet régi szoftverekkel készítette és a mai napig old school lemezjátszókat használ keverővel az élő fellépésein. Érdekesség, hogy a fellépés vizuáljáért az Akvárium Nagyhalljában Besnyő Dániel és Nagy András felel.

Written by: