A Sziget után újra Budapesten a horvát reménység

Elephant and the Moon, azaz Petar Vranić egy szál gitáros énekes-dalszerző, aki hangszerével folyamatosan járja a környező országokat, fellépett az idei Szigeten is. Ezúttal egy klubkoncert keretein belül tér vissza Magyarországra, szerda este a budapesti Kuplungban ad ingyenes koncertet.elephant5

A zágrábi előadó akusztikus zenéjében a folk-rock, a punk-rock és az americana stílusjegyei keverednek sajátos jellemvonásokkal. Kitörő őszinteséggel énekel vágyakról, utazásairól, szerelemről és az elvesztésről, saját szavaival „szerethető lúzerekről és részeg szerelmesekről” szólnak a dalai. Hazájában egyre népszerűbb, de nem csak Horvátországon belül ismerik a nevét: Európa több országában összesen több mint 200 koncerten van már túl, idén nyáron meghódította a Sziget Fesztivál Európa színpadát is.

Jelenleg debütáló nagylemezén dolgozik, megjelent single-jei mellett az erre készülő dalokat mutatja be a Kuplung közönségének a szerda esti koncerten.

Elephant and the Moon előtt egy friss, de annál ígéretesebb budapesti formáció, a The Luckies frontembere, Tim Atkins áll színpadra. A Magyarországon élő brit srác saját dalai mellett feldolgozásokat is játszik majd.

Facebook-esemény itt.

 

Written by: