Sci-fi paródia a B A B E L új klipjében

Az Index szerint eddig az év klipje a szerdán, augusztus 26-án debütált, a régi sci-fi- és trash-filmek tematikájára épülő, roppant szórakoztató új B A B E L-klip. Az Out Of Reach című dalra készült videót Szabó Áron készítette az Umbrella színeiben.

Part címmel második nagylemezét jelenteti meg az új hazai zenészgeneráció egyik legígéretesebb zenekara, a sokszínű rockzenében utazó B A B E L, melyet az idei Nagy­Szín­Pad döntőjéből is ismerhetünk.  „Amikor először meghallottam a végleges mastert, csak arra tudtam gondolni, hogy mennyire szeretem az összes dalt az új lemezen és hogy milyen jó a B A B E L-ben zenélni” – mondja lelkesen a gitáros, Sidó Attila.

A Part már a hivatalos megjelenés előtt meghallgatható a Deezer jóvoltából az alábbi linken:

http://www.deezer.com/album/11029930

Az öttagú B A B E L  2013 végén alakult Budapesten. Ipolyi-Gáts Hunor – ének, Sidó Attila – gitár, Áldott András – gitár, Kocsis Zoltán – basszusgitár és Balasi Ádám – dob rockot/indie rockot játszik, magyar és angol nyelvű szövegekkel. “Energia, lendület, dinamizmus, hangerő, hangerő és még több hangerő” – ez zenéjük kulcsa saját meghatározásuk szerint.

babel

A tagok mindannyian a Kőbányai Zeneiskolában végeztek – voltaképpen ott kezdték a közös zenélést. Zenéjükre egyszerre volt hatással a klasszikus beat/rock, a Beatles és a Led Zeppelin, a kilencvenes évek amerikai grunge zenéje és a stoner zenekarok (többek közt a Queens Of The Stone Age) zúzós és elszállós világa is. Koncertjeik izgalmasak és változatosak: egyfajta „érzelmi hullámvasútra ültetik” a hallgatóságot, jó érzékkel adagolják a finom és a súlyosabb elemeket. Érdekesség, hogy az album Káprázó című dalában az Anna and The Barbies énekesnője, Pásztor Anna vendégeskedik. A zenekar lemezbemutató koncertjét szeptember 3-án tartja az A38-on.

 

Written by:

A FÉLonline.hu hírei