SZIN 2015

Idén egy hetesre hízott a nyár leghangosabb búcsúbulija, a 2014-es GoldenFeszt győztesünk, a SZIN, ahol Scooterre, Russkajára, a nyarat megbolondító Wellhellora és az azt pálinkával felöntött Magna Cum Laudéra tombolhatunk hétfőtől vasárnapig.

szin_logo_2015_s

A SZIN-t nem csak azért szeretjük, mert a hazai zenekarok színe-java odacsődül augusztus legvégére, hogy a szezonban utoljára átélhessük azt a szabadságot, amikor koncertről-koncertre átesve tombolhatunk a csillagos ég alatt több ezer másik egyetemistával karöltve. A SZIN-t azért is imádjuk, mert Szegeden van, az ország mediterrán Mekkájában, ahol, kicsit kikábulva a fesztiválzöngésből, úgy érezhetjük magunkat, mint egy déli városkában: épp csak a pálmafák hiányoznak, de a Tisza megteszi a diákságnak pár napig a tengerparti szolgálatot.

Sőt, idén végre újra használhatóak lesznek a fesztivál területén lévő medencék: két darab lesz, a régebbi évekhez hasonlóan a homokos szabad strand mellett ismét üzemelni fog, lehűsítve az augusztusi melegben elbágyadt fesztiválozókat. Mindemellett a SZIN igyekszik egyre inkább „nagyfesztiválosodni”, ami a szolgáltatásokat illeti, így idén lesz élelmiszerbolt, bankautomata, sportolási lehetőségek és ruhabutik is a fesztiválon (kínálják ezt még mindig hiperolcsó, 14 500 Ft-os diákbérlet áron.)

És mindezért mire tombolhatunk? Az idei SZIN himnuszt jegyző New Level Empire-re, a tavalyi év nagy visszatérőjére a Hiperkarmára, a SZIN-en mindig őrült vásári hangulatot varázsoló Magna Cum Laudéra, a kedvenc visszatérőnkre, osztrák sógorainkra a Russkajára, az egyetemista bulik kihagyhatatlan nagyágyúira, a Scootersre és még rengeteg hazai talentum mellett a Brainsre, akiknek a Kosheen énekesnője, Sian Evans lesz a vendégük (részletes programtábla a fesztivál weboldalán).

 

Written by:

1991-ben született, a ZsKF-en szerzett film szakirányos szabad bölcsész diplomát, jelenleg a BME kommunikáció szakos mester hallgatója.