Nyári borzalmak – Szabó Viktória őszinte vallomása a vizsgaidőszakról (IX. záró rész)

Végre elérkezett a vizsgaidőszak vége, ma már hivatalosan is megkezdődik a nyár! Ezzel befejeződik az interjúsorozatunk is, olvassátok szeretettel a zárórészt. Élményekben gazdag nyarat kívánunk!

Félonline: Hogyan vészeled át a vizsgaidőszakot?

Szabó Viktória: Végletek embereként nálam csak két opció létezik: vagy bemegyek a könyvtárba és reggel 9-től este 9-ig tanulok, vagy otthon maradok „Ezt a pár tételt itthon is át tudom nézni!”-felkiáltással, és nem tanulok egy betűt sem. Egyszóval a taktikám a könyvtár, a Facebook kikapcsolása, jó zene és sok kávé.

Meséld el életed legviccesebb vagy legszörnyűbb vizsgaélményét!

Őszintén szólva az egyetem alatt egy maradandó vizsgaélményem sem volt, szinte mindig felkészülten mentem vizsgázni és jó jegyeket kaptam. Az érettségi vagy a jogsi sokkal meghatározóbb volt: az érettségi egész kellemes volt annak ellenére, hogy minden tárgyból duplán szóbeliztem, mert az írásbeli alatt kórházban voltam. A forgalmi vizsgán viszont kifogtam egy eléggé lekezelő vizsgáztatót, aki a végén fél órán keresztül minősíthetetlen stílusban ordítozott velem. Már épp ott voltam, hogy kiszállok az autóból, erre én nem vagyok kíváncsi, amikor bejelentette, hogy ennek ellenére megkapom a jogsit.

Küldj zenét a tanuláshoz!

Szinte egész nap zenét hallgatok, a tanulás sem megy enélkül. Állandó kedvenceim The Doors, Nina Simone, Nicolas Jaar, Darkside, Gorillaz, Tricky, Massive Attack, Trentemøller, The Knife, Beat Dis, Rone, La Femme. Július elején már nem a tanuláshoz, inkább a nyárhoz küldenék zenét:

Written by: