Nyári borzalmak – Olti Dóri őszinte vallomása a vizsgaidőszakról (VII. rész)

A vizsgaidőszak borzalmaira való tekintettel a Félonline elindít egy mini interjúsorozatot, amiben a nálunk publikáló szerzőket kérdezzük a szemeszter leghosszabbnak tűnő hat hetéről, vizsgázási élményeikről és a tanulás gyötrelmeiről. Két tétel között kell egy kis lazítás, reméljük, ezek a rövid cikkek enyhítik a szenvedésiteket. Kitartás, kedves Olvasó!

Félonline: Hogyan vészeled át a vizsgaidőszakot?

Olti Dóri: Nálam a beosztás a legfontosabb. Ehhez pedig önjutalmazásra van szükségem. 😀 Szóval mondjuk megtanulok/elolvasok egy adagot, és utána jár mondjuk 5 perc pihenő, felnézek az internetre vagy játszom picit a telefonomon. Nagyobb egységek után jöhet a kutyasétáltatás vagy az evés. A fő, hogy ne kelljen folyamatosan a jegyzetek fölött ülni, meg legyen szakítva a tanulási folyamat. Jobban fog így az agyam.

Meséld el életed legviccesebb vagy legszörnyűbb vizsgaélményét!

Volt egy tantárgy, ami kötelező, de nem kapcsolódik szorosan a szakunkhoz, és amiből tudtuk, hogy 20 pontos vizsga lesz, nagyon nehéz teljesíteni, és sok kiváló csoporttársam is kettest kapott vagy bukott, ezért nagyon féltem, rengeteget készültem, olvastam. Mégis szinte biztos voltam a bukásban, a rossz osztályzatban, mivel tudtam, hogy volt nem egy kérdés, amire kitérő választ adtam. Amikor még aznap este bekerült az ötös, végigtáncoltam a lakást.

Tanuláshoz küldj egy számot!

Nekem ilyenkor epikus zenék szólnak általában (vagy a youtube válogat zenét számomra). Előbbi azért, mert borzasztóan motivál, viszont nem olyan kivehető a szövege, hogy vele énekeljem. Most aktuális egyik kedvencem:

Written by: