Idén is őrület lesz a Lővérekben! – Jön a VOLT

Sopronban július első napjaiban minden perc a fesztiválozásról szól. Idén már 23. alkalommal.

A jelentősebb zenei fesztiváljaink sorát most már hosszú évek óta a VOLT Fesztivál nyitja. A városnak és a környező településeknek ez az időszak mindig az egyik legfontosabb, hiszen csak ekkor érkezik több tízezer látogató a térségbe, mindez csupán egy hét leforgása alatt.

volt333

Az alsó és a felső Lővérek szállásai már hónapokkal a fesztivál kezdete előtt megteltek, és a belvárosi szállók szabad helyei is már a végét járják. A fesztivál területén a kemping is évről-évre teljesen megtelik több száz sátorral. Egyelőre azonban nem várható e tekintetben bővítés.

Viszont máshol bizony komoly előrelépés lesz: Az előző években komolyabb probléma volt az, hogy a népszerű fellépők sokszor szinte egy időpontban zenéltek két különböző színpadon, így választanunk kellett, és valamelyikről sajnos lemaradtunk. Azonban most erre is megoldást talált a VOLT stáb. Lobenwein Norberték úgy döntöttek, hogy 2015-ben kettő darab ugyanolyan méretű nagyszínpad lesz, a Telekom Nagyszínpad, illetve az OTP Junior-Petőfi Rádió Nagyszínpad. Ez már csak az előbb említett okok miatt is remek megoldásnak ígérkezik, plusz abból a szempontból sem lesz utolsó dolog, hogy így nem kell majd fél órákat várni a színpadi átállásokra, hanem nagyjából 10-15 perc szünettel kezdődhet a következő koncert. A közönségnek pedig szinte csak hátat kell fordítani és már meg is van a helyük a következő tombolásra.

Az előadókat tekintve idén is óriási neveket tudtak Sopronba csábítani a szervezők. De mindenekelőtt meg kell említeni a fesztivál 0. napját, ahol évtizedek óta nem látott parádék várhatóak. A nap zsenialitása abban rejlik, hogy régi és egyben méltán elismert zenészek, énekesek fogják a zenét szolgáltatni. Már délután érkezik az Animal Cannibals rap duó, akik a 20 éves a takarítónő koncertjükkel fogják megmozgatni a fiatalokat. Ezt követően egy kemény váltás és Ganxsta „döglégy” Zolee-ék jönnek a Kartellel, hogy megköszönjék a közönség 20 éve kitartó rajongását. Az Intim Torna Illegál kötelező kád lyukasztása is erre a napra esik majd, ők egyelőre csak egy csekélyebb ötödik születésnappal rukkolnak elő. A legnagyobb ováció minden bizonnyal az esti órákban fog robbanni, amikor is Beck Zoliék jönnek a 30Y zenekarral, immár a 15. szezonjukat taposva. Az Irie Maffia 10. születésnapja előtt pedig még jöhet a HS7 búcsúkoncertje, és egyben a 20. boldog esztendeje.

A külföldi fellépők közül leginkább négy olyan van, akiket mindenképp ki kell emelni. A tavalyi Szigeten fergeteges eső utáni bulit hozott a francia hangzású, ám brit Bastille együttese. Dan Smith-ék hosszas európai turnéja végre Sopront is eléri. A Pompeii, vagy épp a legújabb Torn Apart című dalok egészen biztos felhangoznak majd.

Egy francia DJ, akinek zenei ízlése az egész világ elismerését kivívta. David Guetta nemrég még a Balaton Sound hivatalos házigazdája volt, egyszer a Sziget EndShow-ját is ő prezentálhatta, ám most a Lővér kempingen a sor.

Napjaink egyik leghíresebb brit popénekese is ellátogat a VOLT-ra, John Newman személyében. Legismertebb dala a „Love Me Again” már Brit Awards jelölést is kapott.

Marc Collin és Olivier Libaux a kétezres évek elején alapította a Nouvelle Vague együttest. Minden egyes fellépésen csodásan kinéző, és messze menőkig tehetséges énekesnők adják a dalok hangi „aláfestését”. Gondoljunk csak Mélanie Pain-re, aki már többször is járt hazánkban.

A csütörtöki napon érkezik a Lilly Wood & The Prick izraeli-francia alter párosa. A visszajelzések alapján a nyár slágerét hozták össze Robin Schulz-al, amely a „Prayer In C” névre hallgat. Ha lesz a fesztiválon decibel mérő, akkor az ennél a számnál fogja megadni magát. A klipben Berlin is csodás, viszont élőben a soproni kulisszák mindent felül fognak múlni.

A fesztivál június 30-tól július 4-ig tart majd, a bérletek az eddigi eladási számok alapján remekül fogynak, így aki ott szeretne lenni, annak érdemes minél előbb ellátogatni a legközelebbi jegypénztárhoz, de akár online a volt.hu oldalon is megválthatja belépőjét.

Written by:

1991-ben született, Budapesten él, dekoratőr, fotós.