Vázlatok sajtra

1. Azért sírok, mert nem állhattam melletted akkor, amikor az üggyel-bajjal megoldott fizikapéldák után fáradtan nézted a futószalagot a helyi szupermarketben. Nem mosolyogtál a pénztárosra, hanem határozott, férfias mozdulattal vetted ki a tárcádból a pénzt, és kezedbe fogtad a puha kockasajtok dobozát. Tizenhét leszel, és komoly arccal, egy nehéz nap után meggyötört tudattal, puha sajttal a kezedben kisétáltál az üzlet ajtaján. Sose fogod megtudni, mennyire odavagyok a puha sajtért.

2. Bárcsak én lennék a sajt, amit fizikapéldákkal való vesződés után fáradtan, mosoly nélkül bár, de üggyel-bajjal megveszel, és később a kenyeredre kensz, hogy azzal enyhítsd ezt a tizenhét év szenvedést, hogy a puha sajt félig megrágott darabjait legurítod a nyelőcsöveden. Akkor nem sírnék. Vagy én lennék a fizikapélda, ami miatt elfáradsz, hogy végül egy helyi szupermarket pénztárosának kifizesd az oly régóta áhított puha sajtot. Szeretném azt hinni, hogy a sajtnál jobban áhítasz engem.

3. Szeretném, hogy Te legyél a sajt, és én vegyelek meg Téged, hogy aztán ha kimerülten bámulom a megoldatlan fizikapéldák sorát az asztalomon, sírva legurítsalak a nyelőcsövemen.

Written by:

1995-ben született Révkomáromban, a Bécsi Egyetemen tanul. 2014-ben a Sárvári Diákírók és Diákköltők Táborában első helyet ért el tanulmány kategóriában. Ugyanebben az évben az Alma Mater Irodalmi Pályázat vers kategóriájában is első helyet ért el. Versei, novellái jelentek meg az Opus, a Dotyky, az Alma Mater, az Etna és a Szőrös Kő online és nyomtatott felületein. Tagja a felvidéki Fiatal Írók Körének.