Bristol – Triphop újragondolva

Milyen, amikor a Portishead vagy a Massive Attack akusztikusra vált és egyfajta régi filmes hangulatú sanzonként adják elő dalaikat? Nos, ha maguktól a bandáktól nem is, Marc Collinnak – a Nouvelle Vague koncepcióját is megálmodó billentyűs-producernek – hála most megtudhatjuk milyen, amikor a legendás triphop zenekarok hatvanas évek filmzenéjére hangolnak.

A Bristol bemutatkozó lemezét hallgatva, úgy fest, Marc Collin nem tud félrenyúlni: a hetvenes-nyolcvanas évek new wave-jének kicsavarása után egy országgal és egy évtizeddel arrébb ugrott és megalapította a Bristolt, mely triphop dalokat gondol újra a hatvanas évek filmzenéjének modorában. A zseniális vállalkozáshoz új csapatot is toborzott maga köré, akikkel most nyakába vette Európát, hogy a Nouvelle Vague után a Bristollal is meghódítsa azt, körútjukkal pedig ma este érkeznek Budapestre, az A38-ra. A Hajó egyébként jó ómen: annak idején a Nouvelle Vague is itt találkozott először a magyar közönséggel, a zenekar pedig azóta szinte visszatérő vendég a hazai koncerthelyeken és fesztiválon.

Facebook esemény ITT!

Written by:

1991-ben született, a ZsKF-en szerzett film szakirányos szabad bölcsész diplomát, jelenleg a BME kommunikáció szakos mester hallgatója.