Solaris az Ódry Színpadon az évadban utoljára

Stanislaw Lem Solaris című regényének színpadi adaptációja készül a Színház-és Filművészeti Egyetem Ódry Színpadán. A műből több filmverzió is készült, ám színházi feldolgozásai nagyon ritkák. A kultikus mű szombaton látható utoljára az évadban az Ódry Színpadon.

szolaris

Lem kultikus regényét Dékány Barnabás, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színművész hallgatója dolgozta át színpadra és rendezte meg az egyetem harmad- és negyedéves növendékeinek közreműködésével,valamint Köleséri Sándor közreműködésével. A méltán népszerű sci-fi az Ódry Színpad Padlás Színpadán ( Bp., VIII. Vas u. 2/c.) elevenedik meg.
A történet szerint Kris Kelvin pszichológus hallgató a Solaris bolygóra utazik, hogy kiderítse, mi az a „titokzatos jelenség”, ami miatt nagybátyja odahívta. Az űrállomáson azonban válaszok helyett újabb kérdéseket talál, és amikor akaratán kívül kapcsolatba kerül a bolygót borító intelligens óceánnal, saját bűntudatával kell szembenéznie…
A Solarist sokan Lem legjobb regényének tartják sokrétű filozófiai üzenete miatt. Az SZFE fiatal alkotóinak stúdió előadása a megismerhetetlennel való találkozásról szól.

Bemutató: 2015. március 13. péntek, 19:00
Következő előadás (utolsó az évadban): május 30, szombat 19:00

Kelvin – Baki Dániel
Harey – Osváth Judit
Snaut – Szabó Sebestyén László
Sartorius – Novkov Máté
Milton – Köleséri Sándor m.v.
Droid – Feczesin Kristóf
Gibarian – Znamenák István

Rendező – Dékány Barnabás
Látvány – Tasnádi Zsófi
Jelmez – Ottlik Jikka
Asszisztens – Csonka Margit

Az előadás weboldala itt található: http://odryszinpad.hu/eloadasok/solaris
Facebook: https://www.facebook.com/events/1581452965441112/

Jegyrendelés
Telefon: +36(1) 318-8111
E-mail: szervezes@szfe.hu

Written by: