A Maradék – élő kiállítás

“El lehet innen menni!”

De el akarunk-e menni? Mit jelent ma Magyarországon kivándorlónak és bevándorlónak lenni? Aki elindul kalandvágyból vagy kényszerből teszi? Engedi-e az identitásunk, hogy új hazát válasszunk? Mi minden válhat nyelvvé egy idegen országban?

ziggurat

A Maradék egy összművészeti kezdeményezés, egy élő kiállítás képzőművészet, tánc, színház, zene és irodalom határán. A Ziggurat Project művészei migrációt érintő kérdéseket és problémákat vetnek fel. Különböző médiumok alkalmazásával egy izgalmas, interaktív befogadói horizontot teremtenek, ahol a szavak mozgásba lendülnek, a színészből szénrajz születik, a nyers tészta életre kel a bábos testén, a tánc zenévé válik, a kottavonalak pedig versek. Elektronika, multimédia és bárpult találkozik termőfölddel, anyatejjel és agyaggal.

Az esemény regisztrációhoz kötött, jelentkezni a zigguratpro@gmail.com e-mail címen lehet.

Időpont:
2015. április 26., vasárnap
1. tárlatvezetés: 18.00
2. tárlatvezetés: 20.00

Helyszín:
Művelődési Szint (MÜSZI) 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1. (Corvin áruház III. emelet, bejárat a Somogyi Béla utca felől)

Közreműködők:
Antal Malvina (képzőművészet), Bot Ádám (táncművészet), Grégory Chevalier (táncművészet), Czakó Máté (fizikai színház), Kalmár Ákos (mozgás, színház), Kovács Emese (táncművészet), Lakos Fanni (színház), Lukács Gergő (táncművészet), Magolcsay Nagy Gábor (irodalom), Makra Viktória (színház), Sam Matysen (fotó, videó), Munkácsi Ádám (élő zene, zeneszerzés), Sarlós Flóra Eszter (táncművészet), Somlai Anna (táncművészet), Szabó Attila Casey (zeneszerzés), Szabó Kristóf (videó)

Vendég:
A tárlatvezetések után a SpeakEasy Project tagjai a Menjek/Maradjak című dokumentum-szériából vetítenek, amely frappánsan, mindenféle állásfoglalás nélkül rakja helyre a migráció legégetőbb és legprovokatívabb kérdéseit. www.speakeasyproject.com

Tárlatvezető:
Lakos Fanni (színész)

Facebook-esemény: www.facebook.com/events/1599409406966471/

Written by: