Rolling Stones – A Sticky Fingers feltámadása

A Rolling Stones egyike azoknak a zenekaroknak, amelyeket nem csak az elkötelezett rock’n’roll-imádók fogadnak végtelen csodálattal. Ismertük őket már azelőtt is, hogy egyáltalán egyetlen számukat is végighallgattuk volna – így pedig főleg ne riasszon el senkit a több tucatnyi lemezből álló életmű, vagy a több mint 200 millió eladott példány sem. És a Stones még 50 év után sem áll meg.

A zenekar ugyanis idén észak-amerikai turnéra indul. A 2014-es – Abu Dhabin, Tel Avivon, Tokión, Sanghai-on és Szingapúron át egész Európát (köztük a szomszédos Bécset), Ausztráliát és Új- Zélandot behálózó – On Fire turnét félbeszakító tragédia (Mick Jagger barátnője, L’Wren Scott öngyilkossága) után Stonesék most Észak- Amerika meghódítására indulnak egy 15 állomásos koncertkörűt keretében.

Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood és Charlie Watts legutóbb a 2005 és 2007 között zajló A Bigger Bang Tour keretében lépett színpadra Észak-Amerikában. A San Diegóból startoló Zip Code Tour állomásai között szerepel többek között Minneapolis, Atlanta, Detroit, Buffalo és a kanadai Québec is.

A május 24-én induló turné egybeesik a legendás Sticky Fingers című album újrakevert változatának megjelenésével. Az 1971-es klasszikus újrakiadása olyan időtlen slágerek „felturbózott”, valamint korábban meg nem jelent változatát tartalmazza, mint a Brown Sugar, a Wild Horses, a Bitch, a Can’t You Hear Me Knocking vagy a Sister Morphine, és olyan nevek működnek majd közre benne, mint például Eric Clapton – de szó esett az ex-Stone Mick Taylor (egykori szólógitáros) csatlakozásáról is.
rollingstones
A legendás cipzár – az Andy Warhol által tervezett borítót Spanyolországban betiltották, és egy másikkal helyettesítették (jobb oldalon)

„A Sticky Fingers-t Jimmy Miller (producer) keze alatt készítettük el; a felvétel egy zeneileg is nagyon gyümölcsöző időszak volt a banda életében, ezért is bír számunkra meghatározó szereppel. A rövid szünet után mindenki frissen, tele ötletekkel vág neki a dolognak –  kíváncsian várom, milyen messzire jutunk!  Nemrég az új album ötlete is felvetődött, jó lenne újra összejönni a srácokkal a stúdióban, de erről egyelőre nem tudok konkrétabbat mondani. Amíg érzünk magunkban elég erőt, és van, aki meghallgasson minket, nincs megállás. Bármi megtörténhet”- nyilatkozta Keith Richards a Rolling Stone magazinnak adott telefonos interjúban.

A Sticky Fingers deluxe verziója egyébként előrendelhető innen.

Written by: