Awake Party a GMK-ban

Ha sikerült kijózanodnod a szilveszter éjszaka után, máris itt a tökéletes péntek esti programod receptje, hogy jól induljon az év! Végy egy örmény testvérpárt, a hazai élet legizgalmasabb kísérleti elektronikus produkcióját, egy belvárosi klubot, fűszerezd meg némi péntek estével és kész is a legütősebb év elejei zenei koktél. Az ANEZ és a Wattican Punk Ballett ugyanis ezúttal a GMK-ban indítja az évet energikus és magukba szippantó koncertjeikkel.

Az ANEZ alternatív elektronikus duó Szalai Anesz és Demeter Zoltán külön bejáratú hangerdeje, benne gyökereznek a kortárs klasszikus zene elemei, a fák erős törzsét az elektronikus hangzás képezi, a lombok Anesz erős és szuggesztív énekéből születnek meg, míg a virágok az általuk gyűjtött zajokból és hangokból kelnek életre. A kísérleti elektronikát játszó duó idén Japánt is lenyűgözte különleges melódiáival, októberben pedig megjelentették Listen Closely című második nagylemezüket, melyről a Lüka és a Walk Alone című dalokhoz klipet is készítettek. Zenéjük egyszer elringat és megnyugtat, míg máskor felrázza szunnyadó energiáinkat és vad tombolásra bír. Koncertjeiket izgalmas jelmezekkel, vetítéssel, sőt, időnként performansszal is párosítják, így aki ellátogat egy ANEZ koncertre, biztos, hogy örökké emlékezetébe vési a rendhagyó duót.

Nem különben a Wattican Punk Ballett koncertjeit! A zenekar Gaya és Karen, azaz a Deti Picassot is alkotó Arutyunyan testvérpár munkásságát fedi, akik pszichedelikus rockot, táncos punkot és kicsavart popot ötvöznek kaukázusi zenei hatásokkal. A Jereván-Moszkva-Budapest vonalon mozgó testvérpár színházi megoldásokkal turbózza fel színpadi megjelenését, koncertjeik elsöprő erejűek, akár egy tornádó, amely Óz Birodalma helyett Gaya és Karen fáradhatatlan és zseniális freak punk showjában dob le.

Időpont: 2015. január 2. 21:00

Helyszín: Gozsdu Manó Klub, Budapest 1075, Király utca 13.

Belépő: 1000 Ft

Facebook esemény

 

 

Written by:

A FÉLonline.hu hírei