Bizarr love story a Middlemist Red első klipjében

Elkészült a Middlemist Red zenekar első klipje, amely egy bizarr szerelmi történetet mutat be a Multicoloured Drive ritmusára.

A neo-psych rock banda novemberben teltház előtt mutatta be debütáló nagylemezét, a Supersonic Overdrive-ot, amelyről a Multicoloured Drive-ot már a Petőfi Rádió is játssza. A klipet Freund Ádám rendező és Nagy Marcell operatőr készítette, akik a Run Over Dogsnak forgatott videójukért tavaly megnyerték az Origo „az év legjobb klipje” díját is.

A közönség először a Toldi mozi széles vásznán láthatta a klipet, ahol az ősbemutató előtt a csapat egy akusztikus mini koncertet is adott. A kedvesét árnyékként kísérő udvarló történetét Freund Ádám rendező így kommentálta: „Ez a klip végeredményében inkább egy kisfilm. Elkezdtem dolgozni egy hangulaton, amit beleláttam a zenébe, aztán ez egy történetté fajult. A sztori alapvetően a zenére épül, de szerintem egyik sincs alárendelve a másiknak. A kettő együtt tud létrehozni egy harmadik, teljesen új dolgot.”

A kisfilm felvételére egy esős novemberi hétvégén került sor, a Luppa-szigeten. Ugyan a zenekar csak az utolsó jelenetekben tűnik fel, a munkából azért ők is kivették a részüket. „Bár a klipben csak pillanatokra bukkanunk fel, azért igyekeztünk segíteni a stábnak a forgatás alatt. Mi  főztük az ebédet mind a három forgatási napra. Egy nagy lábasban vittük nekik át a Dunán a Luppa-szigetre, aztán utolsó nap a Kertészeti Egyetemhez is. Végig komoly munka folyt, nagy volt a pörgés, és a stábnak rövid idő alatt sikerült egy nagyon igényes munkát létrehoznia.”- meséli Ürögdi Ábel, a zenekar dobosa.

A csapat legközelebb december 20-án a Pécsi Est Caféban lép fel a Grand Mexican Warlock és a Turbo előtt, az évet pedig a Képzelt Város társaságában búcsúztatják a Trafóban, ahol különleges vizuállal teszik emlékezetessé az évzárást.

Written by:

A FÉLonline.hu hírei