Black Nail Cabaret – Új kislemezzel és klippel jelentkezik a pop-noir duó

Új kislemezzel és egy sötét hangulatú klippel jelentkezik a Black Nail Cabaret. A pop-noir duó tagjai Árvai-Illés Emese énekes és Tarr Zsófia billentyűs, akik jelenleg a London-Budapest távolságot legyőzve készítették el Satisfactionre keresztelt EP-jüket, amely a márciusban megjelenő második albumuk előfutára. 

blacknail2

Black Nail Cabaret dark wave ihletésű synth pop zenéjével 2010-ben debütált, koncertjeiket háttérvetítésekkel és performansz előadókkal is megtámogatták. A páros első nagylemeze 2012-ben jelent meg Emerald City címen. Az albummal megjárták Dániát és Németországot is, itthon pedig a svéd Industrial Covenant és a német De/Vision előtt játszottak.

A lányok két éve alkotnak a Budapest-London távkapcsolatban. Az ötletelés és a dalok írása online zajlott, de a kezdetektől segíti őket Árvai Krisztián producer, aki a fellépéseknél hangmérnökként kíséri őket, a Satisfactionnél pedig a számírásból is kivette a részét. “A Satisfaction szövege nem új keletű. Akkor íródott, amikor egyedül éltem. Mindenki, aki korábban ismerte a dalt, a szexuális élvezetekkel hozta összefüggésbe, pedig tulajdonképpen az ellenkezőjéről szól. Mindannyian átestünk már ezen: egyedül élsz, nincs kihez szólnod, nincs kivel szeretkezned, csak a fantáziád marad, és mindegy milyen erősen próbálkozol, egy ponton frusztráltnak érzed magad. Talán depresszióba is esel, mintha egy tölcséren haladnál lefelé, egyre kétségbeesettebben próbálsz kimászni, ami még inkább megnehezíti a dolgokat.” – meséli Emese a szám születéséről.

A dal komor, belső feszültségekre reflektáló hangulatát megfogó videó is született. A klipet Londonban forgatták, a távolságot pedig úgy sikerült legyőzniük, hogy Zsófit háttérvetítéssel varázsolták „egy helyre”  Emesével. Az énekesnő a forgatásról is mesélt: „Mivel mindenki egyből a szexre asszociált a dallal kapcsolatban, próbáltunk olyan embert keresni, aki kihozza belőle azt a pszichológiai játékot, amit általában játszunk a frusztrációnkkal. Vágó Bianka rendezte a klipet, aki egyébként is filmszakos hallgató Londonban, és nagyon jó ízléssel bír a jelenleg futó videoklipek terén, mindig nagyon képben van az aktuális bandákról. Ez volt az első rendezése, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó!”

Written by:

A FÉLonline.hu hírei