Nyár végén a legelejéről – Alfa Fesztivál 2014, 1. nap

Azoknak, akik már a sokadik alkalommal fesztiváloznak Várpalotán, ismerős lehetett a helyszín, hiszen a fiatal, alig két éves Alfa Fesztivál a Cseri Parkerdőbe telepedett le, hogy a nyár végén, még az esős őszi napok előtt, utolsó szabadtéri programként megmozgassa a közönséget.

IMG_2226

Az időjárás is azoknak kedvezett, akik augusztus utolsó hétvégéjén még a szabad ég alatt akartak tombolni. Aki este 7-8 óra körül érkezett, annak maximum csak a parkolóhelyek elfoglalásakor kellet sorba állnia, hiszen a karszalagok átvétele nem okozott problémát még a jegyek helyszíni vásárlásakor sem. Amikor a csomagátvizsgálós szakasz után végigmentünk a néhány méteres bevezető úton, megérkezve a tisztásra, meglepve tapasztalhattuk, hogy az összes koncerthelyszín (3 db) egy szempillantással csekkolható. Belefér egy 10×15-ös képbe az egész. Na jó, a vidámparki rész és az elkerített kemping már kimaradt a látószögünkből, így első blikkre, de az éjszaka folyamán azt is bejártuk.

IMG_2196

Szóval mindhárom helyszín viszonylag közel volt egymáshoz, de szerencsére jól megoldották a hangosítást, így a Sátort sem zavarta a Nagyszínpad, és mindenféle zenei stílus jól megfért egymás mellett.

IMG_2329

A sötétedés előtt, az este 7-kor kezdődő EDDA koncerten percről percre nagyobb lett a közönség, a Nagyszínpad előtti terület hamarosan, teljesen megtelt. Közben a Sátorban a Konflikt, a BloodyRoots, és az Ivan & The Parazol játszott. A zenekarok közötti félórás szünetek a hangszerelés mellett, a közönség cserélődése szempontjából is fontosnak bizonyultak. 9-től a nagyszínpadon az Intim Torna Illegál tornáztatta meg a színes fesztiválozókat, 11 órától pedig a Magashegyi Underground lépett fel a Sátorban, ahol mindenkit könnyen magával ragadott a lendület, ami a színpadról sziporkázva érkezett.

IMG_2417

Ugyanekkor odakint a Nagyszínpadon a ROAD kezdett neki, pont mire eléggé besötétedett a zúzáshoz. Éjfél után pedig Soerii&Poolek játszott a Nagyszínpadon, míg mellette a Jägermeister Arénában 10-től Juhász Laci, éjjel 1 órától pedig Dj Elf pörgette a lemezeket.

IMG_2280

A tücsökciripelést nem lehetett hallani, de a felhőtlen égbolt és a csillagfényes éjszaka kiváló háttér volt az utolsó szabadtéri nyári fesztivál első napjára.

Fotók: Szabó Miklós Tamás

Written by:

1992-ben született Székesfehérváron. Idén végez magyartanár, illetve nyelv- és beszédfejlesztő pedagógusként az ELTÉ-n. Írásai 2009 óta jelennek meg a FÉLonline-on.