A nyár ómegája – Alfa Fesztivál 2014, 3. nap

A harmadik napon, azaz az Alfa Fesztivál zárónapján is reggelig tombolt a közönség Várpalotán, a Cseri Parkerdőben, a nyár utolsó szabadtéri fesztiválján.

IMG_2702

Az első nappal ellentétben a fesztivál utolsó napjára már a fesztiválbusszal érkeztem. Bár fesztiváljáratról volt szó, a hetibérletes karszalag felmutatása nem volt elég, a buszon 200 Ft-os jegyet kellett váltani, és az egyébként óránként járó buszokból sajnos pont azt fogtam ki, ami nem csatlakozott közvetlenül az egyik legközelebbi megyeszékhelyről, Székesfehérvárról érkező várpalotai távolsági járathoz. Így közel negyven percet vártam a busz indulásáig, és még a 9 órakor kezdődő koncert elejéről is lemaradtam. Egyébként akkor még, vagy inkább már bőven volt hely a fesztiválbuszon.

IMG_2472

Szombaton este 9-től a Nagyszínpadon a Péterfy Bori & Love Band csinált fergeteges hangulatot, míg a Sátorban Sub Bass Monster, a Moby Dick majd a Kowalsky meg a Vega búcsúztatta a nyarat. Aztán éjfél előtt az Auróra, éjféltől pedig a Depresszió zenekar zúzta a gitárokat a Nagyszínpadon, ahol a legnagyobb tömegek gyűltek össze a fesztivál és a nyár utolsó legnagyobb pogójára. A Sátorban fél 1-től még a Belga, míg a Jägermeister sátornál az Animal Cannibals & Juhász Laci dj set gyűrte maga alá az éjszakát.

IMG_2585

A Depresszió koncertje után kezdett el oszlani a tömeg, kezdett kiürülni a színpadok előtti, közötti tisztás, indultak hazafelé a városba a fesztiváljáratok is. Hajnali 2 körül már kezdtek előjönni a tücskök-bogarak és az imádkozósákák, hogy ismét birtokba vegyék a Cseri Parkerdő három éjszakán át szétpogózott és agyonbulizott füvét.

IMG_2657

Goreczki Szabolcs, az Alfa Fesztivál főszervezője mondta még korábban a fesztiválról, hogy: „Érdekes, hogy az Alfa az ábécé elején áll, a fesztivál pedig a nyár egyik záró eseménye lesz. Szerintünk azonban ez mégis egy kezdet, például a tanév kezdete, és szeretnénk, hogy a látogatóink az itt kapott élményekkel, ezzel a tűzzel vágjanak neki az őszi hónapoknak.”

Úgy gondolom, emellett ahhoz sem fér kétség, hogy az ábécé első betűjével zárni a nyarat jövőre is kihagyhatatlan, jó buli lesz!

Written by:

1992-ben született Székesfehérváron. Idén végez magyartanár, illetve nyelv- és beszédfejlesztő pedagógusként az ELTÉ-n. Írásai 2009 óta jelennek meg a FÉLonline-on.