Kortárskodj a Hajón!

Hallottál már a Rájátszás nevű projektről? Bármi is a válaszod, mindenképpen ott a helyed szeptember 18-án az A38 Hajón! Mega Rájátszás-koncert a láthatáron.

Sokszor mondják, hogy számos magyar zene szövege inkább vers, mint zeneszöveg. Ezzel az állítással lehet vitatkozni, viszont van egy művészekből álló csoport, akiknek célja, hogy a zenét és a verseket közelebb hozzák egymáshoz. Ők a Rájátszás tagjai (hogy csak pár nevet említsünk: Beck Zoli, Háy János, Kardos-Horváth János, Szűcs Krisztián, Karafiáth Orsolya, Erdős Virág, Grecsó Krisztián), akik egymás munkáit dolgozzák fel újra. A zenészek megzenésítik a költők verseit, míg azok új szövegeket írnak egy-egy zeneszámhoz.

Szeptember második csütörtökén a hajón meghallgathatod Beck Zolit, Kollár-Klemencz Lászlót, Szűcs Krisztiánt és Sárközy Zoltánt, ahogy kortárs verseket zenésítenek meg. Grecsó Krisztián pedig mindenki nagy meglepetésére ezen az estén toll (billentyűzet?) helyett gitárt ragad, hogy megmutathassa, nemcsak nyomtatásban, hanem egy koncertszínpadon is megállja a helyét.

Written by:

2011 óta hobbi szinten foglalkozok újságírással, 2014 ősze óta dolgozom a FÉL zene rovatánál. Véleményem szerinte nincs is jobb dolog annál, mikor új együttest, előadót fedezhetek fel, ezért is szeretem nagyon azt, amit itt csinálunk.