A nyár véghajrájában

Strand fesztivál 1. nap

A nyár véghajrájában, Szent István ünnepén megkezdődött a II. Strand fesztivál. Zamárdi békés városa idén is pezsgő fesztiválközponttá alakult át. A bejárat előtt kígyózó sorok és a műsorfüzetben jelzett programok joggal engednek következtetni arra, hogy a zene mellett a hangulat is „nagyon” lesz.

DSC_0060
Természetesen most sem maradhattak el a megszokott beengedési mizériák, így a bejutás elég sok időt vett igénybe (bár a fesztivál munkatársai nagyon segítőkészek voltak). A korán érkezőket igen ingerszegény környezet fogadta: a kempingen kívül nagyjából az egész terület le volt zárva a koncertek kezdete előtti egy-két óráig.

DSC_9823

Az operatív részhez tartozik, hogy a szervezők idén megpróbálták orvosolni azokat a problémákat, amelyek tavaly olyan zavaróak voltak: 1300 férőhelyes kempinggel bővült a fesztivál, és a kasszákhoz vezető sávokat is szélesítették a befogadóképesség növelése érdekében.

DSC_0069

Persze amint dübörögni kezdtek a hangfalak, mindenki elfeledte a bonyodalmakat, és elindult a buli. Az első nap fő fellépője a Papa Roach volt. Az amerikai zenekar hozta a tőle megszokott dinamikus zúzást, nem panaszkodhattunk. Ugyanakkor a nagyszínpad már jóval a kezdés előtt megtelt tömeggel, ugyanis 20:30-kor vette kezdetét a 25 éves jubileumi Tankcsapda koncert. A magyar rockélet meghatározó zenekara ismét kitett magáért: az elengedhetetlen pirotechnikai eszközökkel felturbózva 120 százalékon pörgették magukat. Az újabb dalok és a régi klasszikusok is felhangzottak: többek között hallhattuk az 1989-es Félre a tréfát és a Rockmafia Debrecen album slágereit is.

DSC_9855

A szokásos, koncertek utáni parti sem maradt el, dacára a rossz időnek. Az éjszaka folyamán többször is leszakadt az ég. A sátorhelyeknél és a színpadok előtt apró tengerré váltak a pocsolyák. Gumicsizmás, sáros, de egyben mosolygós arcokkal telt meg a fesztivál.
Ha most indulsz el a fesztiválra, akkor ne hagyd otthon a vízálló felszerelést!

Written by: