„Fuck your rules” – Die Antwoord, Budapest Park

A Sziget hivatalos warm up bulijának harangozták be a Park kedd esti koncertjét, és ennek megfelelő hangulat fogadott Budapest legjobb szabadtéri szórakozóhelye elé érve, ahol érdekesebbnél érdekesebb arcokból álló tömeg gyülekezett a Die Antwoord koncertjére.

Die Antwoord, Budapest Park fotó: Pozsonyi Roland

Mire elérkezett a kezdésnek beígért időpont, a nézőtér teljesen megtelt, és a színpadról újra és újra abbamaradó furcsa zajok törték meg a csendet. Bő negyedórás agyhúzás után kezdetét vette a show. Az egyszerű és látványos színpadképbe óriási sikolyok közepette robbantak a főhősök, és őrült hangerővel hasítottak bele az estébe a főleg basszus adta ütemek. Yolandiék a koncert elején viselt kapucnis egyenmelegítőtől hamar eljutottak a fehérneműre vetkőzésig, de folyamatosan változó szettekben láthattuk őket egész este. A látványelemek meghatározó része volt a sokkoló képsorokat megjelenítő kivetítő, illetve szinte állandó táncosaik és egyéb szexuális tartalmú színpadi bábok is.

_RPF2420
Az este első felében inkább a hip-hoposabb témák voltak előtérben. Aki elől állt, kis túlzással csak a fülsiketítő basszust és a két MC-t hallhatta, de a keverő vonalában már teljesen felismerhetővé váltak a számok egyéb részei is. Félidőben jött a talán csúcspontnak mondható aktuális sláger, a Pitbull Terrier, amin előkerültek a klipes jelmezek is. A közönség az elejétől kezdve tombolt, és ők is gyakran szólították fel Budapestet ugrálásra. Mire az ember megszokta volna a megszokhatatlant, a koncert második felébe sűrítve megkaptuk Antwoordék összes top számát, volt „jumpmotherfuckerjump”, „fuckyourrules” és „bemybutterfly” is. A teljes katarzis közepén pedig Ninja félszaltót ugrott a közönségbe, ami bizonyította, hogy 100%-on pörögve élvezték a bulit.

Die Antwoord, Budapest Park fotó: Pozsonyi Roland

Nagyjából egyórás volt a show, de hiányérzet így sem maradt. Ennél ingergazdagabb bulit elképzelni sem tud az ember, és ez nem kis szó, hiszen élő hangszerek nincsenek, tehát lényegében egy profi live actről beszélünk. Meg kell említeni azt is, hogy a Budapest Park mint koncerthelyszín súrolja a tökéletesség határát fellépő és látogató számára egyaránt. Azon kívül, hogy szinte mindig tökéletesen szól, és tömeg esetén is alig kell sorban állni sörért vagy a wc-hez, egész nyáron műfajtól függetlenül jobbnál jobb és aktuális fellépőket hoznak el nekünk.  A Die Antwoord is ilyen volt, akik legalább napjaink Prodigyje, kár, hogy nem láthatjuk őket olyan gyakran!
[portfolio_slideshow id=18168]
Fotók: Pozsonyi Roland

Written by: