Kexx Feszt – második nap

A tegnapi nap kezdő csapata a StreetROYAL volt – a helyiek nagy kedvence és a KEXX himnusz szerzői. Őket követte a nagy öregeknek számító Animal Cannibals, akik igazán életet leheltek a közönségbe. Sláger követett slágert, a nosztalgikus hangulatú régi dalok mellett azonban új dalok is felcsendültek – a Takarítónőtől a Fesztivááál című számig. A koncert végén pedig tömeges vonatozás vette kezdetét, előre-hátra, lelkesen csatlakoztunk be „vagonként” és lépegettünk az Ülünk a vonaton című nótára. Rettentő vidám hangulatot teremtett a csapat, fergeteges volt a koncert.


Ezt követve átnéztünk a Cropp sátorba, ahol a Furakor nevű formáció lépett fel, s bár a rendelkezésre álló hely nem volt túl nagy, mégis sikerült azt a fiatal csapatnak lelkes közönséggel megtöltenie. A nézők hangosan énekeltek és ujjongtak, a dalok pedig egymást követték, de engem annyira nem sikerült megvenniük. Nem úgy, mint a KEXX Nagyszínpadon először fellépő Mary Popkids zenekarnak. Először kételkedtünk bennük, nem gondoltuk, hogy meg tudják mozgatni a közönséget, de miközben a színpadhoz sétáltunk, ismerős dallamok csendültek fel, s mi befurakodtunk az első sorokba. A jól ismert Oly régóta várlak című számra már mi is táncikáltunk. Remek volt az élőzenés előadás, a zenekar tagjai teljes átéléssel játszottak, és nagyszerű atmoszférát teremtettek. Közvetlenül viselkedtek, felszabadultnak látszottak, így a kezdeti kételkedésünk a koncert végére el is szállt.

kexxxx

Mindezek után átnéztünk ismét a Cropp sátorba, ahol BeerSeeWalkra csápolt épp a nagyérdemű, de egy-két szám után továbbálltunk sört venni. Ezek után, az idén Nagyszínpadon helyet kapó a Cloud9+ lépett fel. A tömeget kellőképp feltüzelték, óriási bulit csapva. A legutolsó koncert, amelyet megnéztünk, a Hősök fellépése volt. Ecküék hozták a tőlük megszokott szintet, s bár a formáció egy ideje párban mozog, ez nem vont le semmit a teljesítményükből. Aki velük volt az feltette, mi is feltettük a koncert pedig fenomenális volt.

Written by: