Die Antwoord koncert lesz a Parkban!

A nemrég harmadik nagylemezével megjelenő dél-afrikai csapat ismét Magyarországra látogat. A Die Antwoord nem először jár nálunk, hiszen volt már telt sátras bulijuk a Szigeten és tiszteletüket tették már a Balaton Soundon is. Augusztus 5-én azonban önálló show-t láthatunk tőlük a Budapest Park színpadán!

A show-nál esetükben nincs is jobb kifejezés arra, amit a közönség kaphat ezen a nyári kedd estén. Yolandival és Ninjával az élen biztosak lehetünk benne, hogy mindenki eltátja a száját. Ugyan nagyon nehéz már a mai popiparban megdöbbenteni és egyedülállónak lenni, nekik mégis sikerült, és kiléptek a Marylin Manson – Lady Gaga klisék alól. A formáció nem csak zeneileg egyedülálló és eredeti, hanem őrült fellépéseiről és bizarr klipjeiről vált igazán híressé. Önmaguk stílusát a zef rap-rave kifejezéssel határozzák meg, amely igen találó. Két szenzációs MC-ről beszélünk, akik afrikai törzsi motívumokkal vegyített modern elektro-techno zenére vakernak furcsa akcentussal, természetesen a hip-hop alapvető jegyeit hordozva.

dieante
Emellett a produkció szövegileg és látványilag egyaránt obszcén, bizarr, meghökkentő. A klipeknek és gyakran a fellépéseknek is egyaránt állandó látványelemei a furcsa lények, a nemi szervek és a vér. Megijedni azért nem kell! Antwoordék annyira veszik csak komolyan magukat amennyire szükséges, tehát a fő cél a szórakoztatás. A rajongók kedvenc „ mesefigurájukként” várhatják őket a színpadra, aki pedig még nem ismeri őket, az nézzen meg egy-két klipet és még az is lehet, hogy rosszat álmodik augusztus 5-ig.

Külön öröm tehát ilyen különleges fellépőt várni a Parkba. Nem utolsósorban azért, mert ennél aktuálisabb nem is lehetne a koncert, mivel úgy néz ki, az első két bombalemez után, a bő egy hónapja megjelent Donker Mag is nagyot szól. Ennek első klipes slágere pedig hitelt ad az eddig leírtaknak. Irány tehát a szürreális szabadtéri diszkó, mindössze négyezerért.

Written by: