Pörgős órarend – Campus fesztivál első nap

Az inkább mínusz egyediknek látszó nulladik nap után tegnap végre tényleg úgy éreztük, igazi fesztiválon vagyunk. Egyetem tér a Campuson, többek között kiemelkedő gasztronómiai ajánlattal és Magashegyi Underground (FÉL)koncertbeszámoló.

Kép 247

Jelentem, valóban nem jártunk esőben táncot tegnap, úgy tűnik, a gumicsizmát mint praktikus fesztiválviseletet ezennel el is felejthetjük. Délután ezért naptejjel bőven bekenve érkeztünk a napfényes Egyetem térre, ahol a 100 éves Bölcsészettudományi Kar, a Történelmi Intézet, a Természettudományi és Technológiai Kar, a Technológia és Tudástranszfer Központ és a Mentálhigiénés Központ is állított sátrat. Bátran ajánljuk mindenkinek, de főként a Debreceni Egyetemre frissen felvett elsősöknek, kezdjék meg itt és most a gólyatábort és az egyetemi élettel való ismerkedést. Minket a francia tanszék kilóra megvett a sajt- és csokoládékóstoltatással, de aki végiglátogatja a bölcsészstandokat, komplett gasztrotúrát tehet rögtön a bejárat mellett.Kép 073

Hogy most már tényleg fesztiválon vagyunk, az is jelzi, hogy mindig szeretnénk egyszerre több helyen lenni. Úgy alakult, hogy a KULTer.hu – Dub Székház sátránál tartott FesztkelLÉK (Lehetek Én is Költő) című felolvasás és a Magashegyi Underground nagyszínpados koncertje kicsit átfedett, és mivel a két helyszín nincs túl messze egymástól, néhány szöveg zenei aláfestést is kapott: Balogh Zetas Péter a „tegnap született”-ként felkonferált versét éppen a MU Esőnap című száma („Játsszunk tegnapot!”) alatt olvasta fel. A MU koncertjének második felére átérve gyorsan a táncolók közé álltunk a Szívtakarítás alatt, két szám között pedig megbeszéltük, mennyire sokszínű előadó Bocskor Bíborka. A 2013-as campusos fellépésükön éppen sámánasszonyt idéző öltözékben, néha spiritualitásba hajló átkötő szövegekkel kommunikált a közönséggel. Most törékeny madár hatását keltette a fekete tollakból álló szoknyában, szárnyalást idéző mozdulataival, és talán épp a madárszerűség miatt kevesebbet beszélt, de sokat énekelt nekünk. Számunkra kiváló hangulatalapozó volt ez a koncert, és a kedvünket még az sem rontotta el túlságosan, hogy közben a fotós kolléga jelezte, érthetetlen módon nem engedték a press pass ellenére sem, hogy képeket készítsen a Riddim Colony fellépésén…

Kép 195

A Brains, a Punnany Massif és a The Carbonfools után úgy éreztük, ránk fér egy kis pihenés: a tökéletes helyet erre a KULTer.hu – Dub Székház babzsákfoteljeiben találtuk meg, ahol sokan élvezték a kényelmet és a chill hangulatot.

 

A képeket Ivancsó Sándor készítette.

Written by:

1988-ban született Debrecenben. A Debreceni Egyetem magyar diszciplináris mesterszakos hallgatója, a Hatvani István Szakkollégium, a DETEP és az Alföld Stúdió tagja.