„Alakul ez a Campus Fesztivál!” – nulladik nap

Tegnap délután a Campus Fesztivál hivatalos Facebook-oldalán azt olvashattuk, hogy a kezdésre még a nap is kisütött. Ez csak valami gyorsan fel- és eltűnő jelenség lehetett, – mert nem kellett naptejért kapkodni – szemerkélő esőben indult a Campus Fesztivál nulladik napja.

DSC_7080

Még mielőtt túl szőrszálhasogatónak tűnnék, gyorsan megjegyzem, hogy természetesen a szervezők nem felelősek az időjárásért. A sárban dagonyázás szinte maximális elkerüléséről viszont ők gondoskodtak. Hiába inspirálódtunk láthatóan sok más fesztiválozóhoz hasonlóan a Pinterestről és a fesztiváldivattal foglalkozó blogposztokból – a gumicsizmára tulajdonképpen nem is volt szükség, köszönhetően a sok lebetonozott felületnek. A kritikának álcázott dicséret mellé egy kis valódi fanyalgás is jut, hiszen az rendben van, hogy a közönség elől tegnap még lezárt területeken építették a színpadokat. Este a fesztiválozók közé guruló, építési kellékekkel megrakott traktor azonban igenis szokatlan. De legalább illik a gumicsizmához.

DSC_6967

Csodálkoztunk, hogy programfüzetet, fesztiváltérképet délután még hiába kerestünk – az információs sátornál estére ígérték – tavaly ez gördülékenyebben ment. Azért így sem maradtunk le semmiről. Odett úgy zavart bele a refrénéneklésbe, hogy „Van az a pillanat”-os, – a Coca-Colával kollaborációban készült – piros napszemüvegeket dobált a közönség közé. Nem tűnt túl jó taktikának akkor tartani a mikrofont a közönség felé, amikor mindenki az ajándékra vadászik. Noha többször is örömmel mondta, hogy alakul a hangulat, reméli miatta. Az Anna & The Barbies énekesnője az egyik szám elején elárulta, hogy a közönség erre vetkőzni szokott. Aztán mégis ő öltözött át, de persze nem a színpadon. A jelenlegi formájában kívülről már-már plázahatást keltő, hatalmas üvegfelületű ajtókkal bíró Telekom Hall, szinte teljesen megtelt a 30Y, illetve Péterfy Bori & Love Band koncertjére. Megnyugtató, – és értékes információ lehet a hozzám hasonló, nem feltétlenül hardcore fesztiválozóknak – hogy a tavalyi Campus-hoz hasonlóan idén sem muszáj toi toi-ra fanyalodni, ugyanis a Telekom Hallnál viszonylag tisztán tartott mosdó is van. És ha már a hasonlóságoknál tartunk: a környezettudatosság jegyében a sört idén is visszaváltós, 250 forintért megvásárolható korsóba csapolnak, 390 forintos áron.

Várjuk a csütörtöki nagyszínpados fellépőket (Magashegyi Underground, Brains, Punnany Massif). Bár esőtáncot semmiképp sem szeretnénk járni, a naptejet biztos, ami biztos alapon elsüllyesztem ma a táskámban.

 

A képeket Ivancsó Sándor készítette.

Written by:

1988-ban született Debrecenben. A Debreceni Egyetem magyar diszciplináris mesterszakos hallgatója, a Hatvani István Szakkollégium, a DETEP és az Alföld Stúdió tagja.