Félidős helyzetjelentés a Bánkitó fesztiválról

Ma este lesz a Bánkitó fesztivál záró napja, a legszabadabb fesztivál záróakkordjai előtt azonban nézzük meg, mi zajlik Bánkon. 

1

 

Idén is megrendezésre került a Bánkitó fesztivál, a szokásos festői környezetben.

2

A Mayberian Sansküllots és a Csaknekedkislány most már hagyományos koncertje után a Népi Papa és a Haverok is felléptek. Az összes legendás számot hallhattuk, többek között az Urológust, és azt is megtudtuk, hogy az orgazmus Bánkon sem csendháborítás.

3

 

Körülbelül este tizenegyig a koncerteket a Tószínpadnál lehet hallgatni, utána pedig a buli a kemping területén folytatódik – a bevállalósak akár a tánctérről fejest ugorhatnak a tóba.

4

A fesztivál a legkisebbekre is gondol – folyamatos gyerekprogramok várják a kisebbeket, mint például a MÜSZI által szervezett Játszóház.

5

A stégekre idén is úgy kell vadászni – remekül lehet rajta egész nap ücsörögni, kipihenni a másnaposságot és a tóba ugrálni.

6

A Carbovaris után a Fran Palermo folytatta az esi műsort az Északi Színpadon, rögtön pálmafák alatt éreztük magunkat valahol a tengerparton.

7

Az AkkezdetPhiai hatalmas bulit csapott, a sátorba sem fértek be az emberek – tegnap rájuk voltak a legtöbben kíváncsiak.

8

Bánkon majdnem mindent szabad: valaki például a kempingben kovászos uborkát készít.

9

A koncertek mellett rengeteg más program várja az érdeklődőket: színház, mozi, előadások, beszélgetések, kiállítások és még sorolhatnánk. A MÜSZI tóparti „felnőtt játszóházában” például mindenféle társasjátékot kipróbálhatnak az érdeklődök.

10

A nagy meleg és a fáradtság miatt mégis sokan választják a fürdést délutáni programként.

11

Idén is volt szervezett bringatúra Bánkra és ismét képviseli magát a Magyar Kerékpáros Klub is, illetve ingyen átnézetheti bárki a biciklijét a Bringaambulanciában.

13

Ezzel a képpel búcsúzunk – a fesztivál után részletes összefoglalóval jelentkezünk, addig is aki teheti látogasson le Bánkra, nagyon megéri!

Fotók: Snóbli Iván

Written by:

1990, Budapesten él. Az ELTE PPK Pszichológia alapszakos hallgatója.