Stadionélmény négy napig – Campus Fesztivál 2014

Már csak néhányat kell aludnunk, és július 23-án kezdetét veszi Debrecenben Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye, a Campus Fesztivál.

campuslogo

 Az eddigi évekhez hasonlóan idén is a Nagyerdőn zajlanak majd a programok: 2014-ben a Nagyerdei Stadion környékére várják a fesztiválozókat. Az idei felhozatalt áttekintve úgy tűnik, a Campuson immár hagyományosnak mondható magyar fellépők – Magashegyi Underground, Brains, Quimby és a 25 éves jubileumát ünneplő Tankcsapda – rajongói mellett a külföldi zenei életet figyelemmel követők közül a dán könnyűzenei palettáról válogatóknak is szeretnének kedvezni a fesztivál szervezői: tavaly Nabiha fellépése, ebben az évben pedig a The Asteroids Galaxy Tour nagyszínpados koncertje ígérkezik a Campus egyik leginkább várt programjának.

Persze a korábbi fesztiválokhoz hasonlóan most is lesznek civil sátrak, amelyeknél napközben, kora délután lehet érdemes szétnézni, ha valaki csillámtetoválást szeretne, arcfestésre vágyik, vagy a fesztiválon szeretné eldönteni a jövőjét, mert akár pályaorientációs beszélgetésre is lesz idén lehetősége. Idén először pedig a Debreceni Egyetem karai is képviseltetik magukat a fesztiválon, így azok a fesztiválozók, akik a Debreceni Egyetemre jelentkeztek, és itt fogják megtudni a felvételijük eredményét, már a Campuson bekapcsolódhatnak az egyetemi élet lazábbik felébe.

campus3

Nemcsak a helyszín, hanem a szervezés miatt is „zöld” a Campus: tavaly újrahasznosítható söröspoharakkal védték a környezetet a sok szeméttől, idén pedig minden korsó Soproni árából 20 Ft-tal az egyetem parkosítását támogatják.

Az egyéb érdekességekből, újdonságokból válogatva: lesz „gyerekmegőrző” GPS, hogy a szüleiktől véletlenül elcsatangoló kisgyerekeket könnyen megtalálhassák, idén közös sátorban várja a fesztiválozókat a KULTer.hu és a Dub Székház beszélgetésekkel, felolvasásokkal, performanszokkal, és ismét lesz Dumaszínház, hiszen a zenei és egyéb kulturális programok mellett a humoristák jelenléte is hagyományosnak mondható a Campus Fesztiválon.

Aki még nem vette meg a bérletét, július 15-től 13.990 Ft-ért vásárolhatja meg. Egyéb információk és részletes program itt: www.campusfesztival.hu.

Written by:

1988-ban született Debrecenben. A Debreceni Egyetem magyar diszciplináris mesterszakos hallgatója, a Hatvani István Szakkollégium, a DETEP és az Alföld Stúdió tagja.