Van, akinek jól sikerül a visszatérés – VOLT 4. nap

Esős idővel és melankolikus dallamokkal indult a szombat este a VOLT-on, ám ennek ellenére vagy éppen ezért óriási siker volt a Hurts koncertje, ami után pedig elszabadult az őrület Netsky és a Modestep jóvoltából.

_DSC1138

Bár a hűvösebb idő megengedte a fesztiválozóknak, hogy rápihenjenek az estére a sátrakban, mégis jól jártak azok, akik korán kezdték a VOLT hivatalos utolsó napját. Délben adták át ugyanis a soproni városvezetésnek az OTP-s standok előtt álló SOPRON VOLT installációt. Ennek keretében a beszédek után a város polgármestere minden érdeklődőt egy nagy tál pörkölttel vendégelt meg, ami kellően előkészítette a fesztiválozók gyomrát a laza kis délutáni alapozáshoz és az esti vadabb ivászathoz egyaránt. A feliratot az előző napokban több kortárs művész díszítette, köztük a zenekarával szerdán színpadra lépő Kiss Tibi is. A tizenkét méter széles színes betűsor természetesen a látogatók kedvenc helye a színpadok és a sörterasz után, de a művészi alkotásokat alaposan szemügyre venni kivitelezhetetlen feladat, mert folyamatosan fellökik az embert a betűk között pózolni vágyó látogatók.

_DSC0702

Bár délután már a Supernem, a You Me at Six és a Volbeat igyekezett felébreszteni az embereket, óriási pangás volt a fesztivál területén. A rendkívül szimpatikus, mosolygós dán metalzenekar koncertjére is csak kevesen voltak kíváncsiak, nekik viszont nagyon hálás volt az együttes. Este az OTP Junior színpadán pedig a legnépszerűbb magyar együttesek követték egymást: először a Magashegyi Underground zenélt, őket Péterfy Boriék, majd a Punnany Massif váltotta.

_DSC1146

A kilenckor színpadra lépő Hurts már régi ismerősként köszöntötte a soproni közönséget. Tavalyi fellépőt visszahívni mindig kockázatos, hiszen egy jól sikerült buli után elég kínos, ha a visszatéréskor gyengén muzsikál az előadó (lásd: 30 Seconds To Mars), ám ennek a veszélye szerencsére nem állt fenn az angol szintipop duónál. A manchesteri fiúk tudtak újítani; kibővített repertoárral és majdnem hibátlan énekléssel elképesztően magas színvonalú koncertet adtak, amit már teltház élvezett a nagyszínpad előtt. A lányok nagy örömére a showelemeken azért nem változtatott az együttes: Theo Hutchcraft férfierejét hangsúlyozva idén is széttört egy mikrofonállványt, valamint óriási csokornyi fehér rózsát osztott szét a visítozó rajongóknak. Utóbbiak között olyan is akadt, aki egy kartonlapra felvésett üzenetben könyörgött azért, hogy házasságra léphessen a frontemberrel. Azt pedig külön öröm volt látni, hogy a két angol legalább annyira élvezte a koncertet, mint a hallgatóság.

_DSC1117

A Hurts intelligens előadása után éles arculatváltás következett. A bulizóknak a szervezők nem kínáltak választási lehetőséget, ha akartak, ha nem, zúzni kellett, hiszen az OTP Junior színpadán a Modestepre vadulhattak az emberek, a nagyszínpad programját este pedig Netksy zárta. Bár a minőségi hangosítás mellett a konfettiágyúkkal a hangulatteremtésre is igyekezett nagy hangsúlyt fektetetni a fiatal belga drum and bass zenész, a koncert így is igen egysíkúra sikeredett.

_DSC1172

A szombati nappal tehát lezárult a VOLT hivatalos, négynapos őrülete, reggel már a kempingek is kezdtek felszabadulni, hiszen az általános bérletek nem érvényesek a mai ráadásnapra. Ennek ellenére a szervezők mára várják a legtöbb látogatót, hiszen az estét a Nagy-szín-pad! verseny győztese, a Mary PopKids kezdi, őket a The Strypes követi, majd kilenc körül színpadra lép a fesztivál idei meglepetés előadója, az Arctic Monkeys.

Fotók: Molnár Fruzsi

Written by: