Itt a Sziget napi bontása

Az előadók többfázisú bejelentése után végre elkészült a Sziget Fesztivál napi bontása, immáron a legkedveltebb magyar zenekarokkal is kiegészülve. Természetesen nem csak webes felületen, mobil appon is elérhető a bontás, meg sok más érdekesség is. Tollat, papírt, telefont elő!

szigetnagyszínpad


Láthatjuk, hogy a külföldi headlinerek mellett két magyar produkció is helyet kapott a Nagyszínpadon: az idei Sziget-himnuszt jegyző Ivan & The Parazol a -1. napon, délután háromkor mutatja meg, mi az a rock & roll. Ugyanezen a napon, fél nyolctól egy másik magyar banda is beveszi a Nagyszínpadot, aminek kilétét egyelőre titok övezi, július 26-án tudhatjuk meg, kik ők.

Nagyszínpadon kívül is jó helyzetben vannak az idei Szigeten a magyar zenekarok, hiszen a fesztivál egyik legforgalmasabb csomópontja róluk fog szólni: a szabadtéri Petőfi Rádió – VOLT Fesztivál színpadon kizárólag hazai bandák koncertjei zajlanak majd. Csak egy olyan név nem található meg a bontásban, akikre amúgy minden fesztiválon ugrál a magyar – az Irie Maffia ugyanis még ezt a színpadot is kinőtte, helyette a külföldi zenekarokat felvonultató A38 Stage-en lépnek fel.

sziget_voltterasz


A 10.000 fő befogadására alkalmas A38 Stage gigasátra lesz az éjszakai partizások helyszíne. A délutáni-esti sávokban itt is bőven megfordulnak olyan könnyűzenei- és gitárzenekarok, mint a London Grammar, Miles Kane, az A Day To Remember vagy a Klaxons. Itt lép fel csütörtökön a francia tánczene fiatal nagyágyúja, Stromae is.

Megszokott módon, a bolygó minden pontjáról hoz produkciókat a Világfalu színpad. A magyar népzenei zenekarok mellett egy nagy fesztiválkedvenc, a PASO is itt lép majd fel.

A Blues and Irish Stage a tavaly év végén elhunyt Oláh Andor szájharmonikás emlékére áll fel, ahol könnyen kitalálhatjuk, hogy milyen stílusban működő hazai zenekarok állítanak majd emléket neki. Ő az a művész, aki fiatalon már szájharmonikával a zsebében stoppolta körbe Európát, mielőtt a Takáts Tamás Dirty Blues Bandben játszott volna.

Ezen a linken  érhető el a mobilalkalmazás, amivel fesztiválhíreket olvasgathatunk, térképet böngészhetünk és sok egyéb extrát elérhetünk.

Fotó: Sziget.hu

 

Written by: