Amikor Sid Vicious hegedűn játszik

A Bohemian Betyars turnéja után újra itthon van. Kihasználták az alkalmat, és az A38-on stílszerűen megünnepelték az ötödik születésnapjukat. Nem mondom, hogy nem volt hangos.

_RPF7502

 

Az őrületes koncert előtt interjúztunk is a zenekarral, mely itt érhető el

 „Az énekes és a villanygitáros egy borozással és pálházi lófingató pálinkázással eltöltött este után kitalálták, hogy együtt fognak zenélni.” Ezt írják magukról a közösségi hálón. Szemlátomást egész jól sikerült magukat definiálni – betartják a bohém betyárlét „játékszabályait”. A Bohemian Betyars 2009 óta játssza a maga sajátos zenéjét, amely tulajdonképpen magyar népdalok elordítását jelenti a punk zene vészesen gyors ritmusaira – és elég jól! Meglepő, hogy milyen simán passzol a két zenei stílus. Így talán még bohémabb, és még „betyárabb” lesz az egész.

_RPF7642

Néhány európai hakni után hazatértek, hogy ötödik születésnapjuk alkalmából tartsanak egy zsúrt a Hajón. Nos, ha valamihez értenek a bohém betyárok, az valószínűleg a szórakoztatás. Táncolós, pörgős, izzadós, pálinkaszagú mulatságot sikerült összerittyenteniük különböző vendégzenészek és egyéb színpadi „extrák” (hangszercsere, tánc stb.) segítségével.

_RPF7623

 

Szinte elképesztő, hogy milyen energikus egyveleg születik egy ilyen koncert alatt. A Bohemian Betyars egy olyan egyedülálló műfajt képvisel, amit ő maga teremtett meg, és célja, hogy itthon vagy az egész planétán megismerjék, hogyan mulatnak a magyarok igazán. Hát nagyon.

_RPF7579 _RPF7540

A zenekar eddig járt Madridban, Prágában és sok más európai (fő)városban, színpadon vagy akár csak az utcán kalappal, de mindig, mindenhol óriási hangulatot csiholt. Nos, most itthon vannak, úgyhogy gyorsan válasszuk ki a hozzánk legközelebb eső helyszínt, és irány. A honlapjukon megtekinthetőek a nyári koncertek időpontjai is.

_RPF7525

Aki nem volt az ötödik szülinapi zsúron, annak azt mondom, menjen majd el a hatodikra. Igazán megéri. Energia, magyarosság, punk és folk, tánc és őrület – ezekre tudok asszociálni, ha a Bohemian Betyars nevet hallom. Lassan hungarikum lesz!

_RPF7667

Fotók: Pozsonyi Roland

Written by: