Who let the jeti out? – EFOTT 2014

Azt a sztorit ismeritek, amikor a piros jeti Miskolcra megy? Azon belül beveszi magát Miskolctapolcára öt napra, és az Egyetemváros lesz az ő barlangja, ahol teljes hangerővel szólhat a zene, és az ország minden felsőoktatási intézményéből özönlenek oda a fiatalok sátrastól, barátostól, strandpapucsostól?

efotttttt

A sztori minden szava igaz, július 15-én megnyitja kapuit az EFOTT fesztivál, és keddtől kezdődően szombatig akinek lesz ideje unatkozni, valamit elrontott.

Egyrészt ugyebár adott annyi fellépő, amennyit képtelenség fejben tartani. A keddi napon rövid felvezetést követően Tankcsapdával kezdünk, akik egy jubileumi nagykoncertet tartanak, szóval számíthatunk lángokra, füstgépre, sok emberre és egy kiadós ugrálós-torkot-rekedtre-üvöltős estére.

fesztivalhangulat_3

Szerdán kezdődnek a bajok, amikor választhatunk aközött, hogy az egész estét egy színpad előtt töltjük a Kiscsillag-Quimby-Vad Fruttik koncertjein, vagy inkább meghallgatjuk Fluort akusztikban, Soerii & Poolekéket az új elefántos show-jukkal, vagy Bobakrome-ra csápolunk éjfélig.

Csütörtökön Supernemre lehet megőrülni vagy inkább összebújni az éppen aktuális kedvessel a HS7 vagy Péterfy Bori koncertjén. Siska Finuccsi performanszára ne vigyünk ártatlan lelkű irodalmár lányokat, de ha bírjuk a rapnek ezen irányvonalát, úgy megéri megnézni, nem tűnik rossz bulinak.

Lévén Miskolcon leszünk, másnapra megkerülhetetlenné válik egy jóféle Edda, abban reménykedek csupán, hogy egy Kalapács és egy P.Mobil között nem jut eszükbe mulatóst játszani. Jelen lesznek a fiatalabb metál-szcéna képviselői is: Watch My Dyingra és Subscribe-ra pogózhatunk, ha lesz még ehhez energiánk.

A zárónapi The Carbonfools, Belga, Punnany Massif komoly kockázatkerülő hozzáállást mutat a szervezők részéről, ahogy a környék egyik legfelkapottabb zenekarának számító Jurij koncertje is. Ezzel párhuzamosan Kaukázus, Anna and the barbies és Magashegyi Underground vállalta fel a levezető szerepet, illetve diszkópatkánykodhatunk az est fő külföldi fellépőjére, a Haddawayre.

Akit nem csak a zene vonz, az napközben sportolhat is, beülhet dumaszínházazni minden délután, és itt nem kell minden hónap utolsó csütörtökére várni, hogy slam poetryt hallgassunk, mert minden délután kapunk belőle fél órát (erre mondjuk így ebben a formában kíváncsi vagyok). De ha már Miskolcon és egy turisztikai fesztiválon vagyunk, inkább ajánlom a közeli Lillafüredet, a diósgyőri várat és a még közelebbi barlangfürdőt, ami a legnagyszerűbb dolog, amit el tudok képzelni egy átbulizott éjszaka után.

hugee_slam_2

Mindent összevetve az EFOTT idén nem okoz komoly meglepetéseket a fesztiválra indulóknak, de hozza a szokásos színvonalat, színes zenei palettával, és ha idén még árnyékos helyet is találok a sátramnak, nagyon boldog leszek. Bár a piros jetit sosem fogom tudni megérteni.

1989-ben született. Taktaszadán töltötte boldog gyermekéveit. 2009 óta Budapesten él. A FÉLonline öreg motorosa. Tanult szabadbölcsészetet, gazdálkodás és menedzsmentet, szakács-ismereteket. Ezeket nem fejezte be, ettől függetlenül szeret verseket írni és olvasni, emberekkel együtt dolgozni, és főzni.