Őket nézd meg a VOLT-on!

Tavaly a szervezők minden idők legerősebb line-upjának titulálták a VOLT felhozatalát – idén hasonló mondatok helyett elég volt bejelenteni az Arctic Monkeys-t, hogy a fél ország beizguljon és rohanjon bérletet venni. A brit óriások miatt egy nappal hosszabb is lesz a fesztivál, de bőven lesz még mire csápolni a többi napon is. Fellép például a Méhek, de részt vehetünk Zacher Gábor előadásán vagy zeneipari beszélgetéseken is.

volt

 

Napi nagy fellépők

0. nap
A Nagy-Szín-Pad! verseny első öt helyezettje lesz a 0. nap főszereplője, név szerint a Cloud9+, Deniz, Szabó Balázs Bandája, az Ivan & The Parazol és a Mary PopKids. Utóbbi a zárónapon az álomhelyet – majdnem az Arctic Monkeys, egészen pontosan a The Strypes előtt – is megkapta a verseny nyereményeként. Aki éppen arra jár, 4000 forintért beugorhat megnézni a nagyszínpadosokat, lesz még aznap Elefánt és Marge is.

popkids

1. nap
Az első napon már széles a spektrum: választhatunk keresztény rockot a kilenclemezes Skillet előadásában, középtempós elektróra lötyöghetünk Woodkid buliján (aki mellesleg rendezett már klipet Lana Del Rey-nek, Katy Perry-nek vagy Taylor Swift-nek) és hídba hajthatjuk a kocsinkat bunkó pasikon bosszankodva az Icona Poppal. A Nagyszínpadon a PECSÁ-t idén megtöltő Morcheeba után, a kissé beteg, de annál szerethetőbb MGMT dübörög majd.

2. nap
A második napon kerül sor a kötelező Thirty Seconds To Mars koncertre, amiről bár gyakran negatív felhanggal esik szó, mégis ajánljuk azoknak, akik még nem látták őket – ha a zenét nem is, a látvány-és showelemeket imádni fogják.
Nagy várományos a sajtó és a közönség által egyaránt bálványozott Foals, akiknek koncertvideóit elnézegetve nem kell attól félnünk, hogy keveset kapunk majd az arcunkba.
Az eszeveszett veretés kedvelőinek ajánljuk a – Foreign Beggars és Noisia-tagokból verbuválódott – I Am Legion buliját, akik levonulásuk után kettéoszlanak, és a Noisia-tagok maguk is nyomnak egy bulit a Petőfi Rádió színpadán.
Vajon a vine-huszár Steve Aoki hoz majd tortát a nagyszínpadra, amivel jól arcba nyom valakit a közönségben?

volt_

3. nap
Nem csak nevével fémjelzett söre és pálinkája van a Tankcsapdának, de már 25 éve léteznek, a zsúr pedig a debreceni Főnix Csarnok helyett a VOLT nagyszínpadán lesz. Előttük a Bring Me The Horizon darál, akiket senki sem fog hiányolni az imádnivaló, fiatal és gyönyörű Birdy koncertjéről a szomszédos színpadnál. A lájtosabb vonalat képviseli még a sokak által nyálasnak titulált, de epikus és kiforrott pop-rockot játszó Sunrise Avenue is.

4. nap
Nem gondolnánk, hogy 2014-ben igény van gitáros, öblös hangú énekkel előadott metálzenére, de a Volbeat videóinak nézettsége és a lemezeladásaik száma rácáfol erre. Ők a tavalyi VOLT-on nagy sikert arató Hurts előtt melegítik be a Nagyszínpadot. A Nagyszínpad aznapi programját a drum and bass-színtér egyik legfontosabb nemzetközi képviselője, az immár élő hangszerekkel is operáló Netsky zárja majd.

5. nap
Arctic Monkeys
. A szigorúan gitárokra építő, legutóbbi lemezükön már hip-hop motívumokat is felhasználó zenekar példátlan ideje tudja fenntartani a hatalmas érdeklődést. Magáért beszél az is, hogy a szervezők miattuk bővítették ki egy nappal a VOLT programját. Persze nem csak ők lesznek aznap, hanem például a The Strypes, akikről elég annyi mondanunk, hogy a gitáros r’n’b-blues zenéjükért olyanok rajonganak nyíltan, mint Dave Grohl vagy Noel Gallagher. Előttük áll színpadra a fentebb említett Nagy-Szín-Pad!-győztes Mary PopKids.

Érdekességek
Sok volt a szesz? Túl meleg van? Nem állsz be a sorba és nem csak a headlinerek miatt mész fesztiválozni? Neked találták ki a Barbie dalt jegyző Méhek koncertjét vagy Fluor akusztikus buliját. Ezek mellett a Diákhitel Kávézó remek programoknak ad helyszínt, ahol előadást tart majd Dr. Csernus Imre és Dr. Zacher Gábor is. Akit nem csak a zene, hanem a zeneipar is érdekel, ugyanitt részt vehet a Majdnem Híres Rocksuli és a FÉLonline közös beszélgetésein, ahol a dalszövegírás és slágerszerzés titkos összetevőit kutatjuk a VOLT zenekaraival. Ezen túl ajánljuk még a Werk Akadémia vagy Baksa-Soós Attila beszélgetéseit, és élőben nézheti-hallgathatja  mindenki Horváth Gergelyt is, amint műsort vezet.

 

Written by: