A Middlemist Red nyerte a Deezer Young Guns versenyét!

Véget ért a Deezer Young Guns háromhetes versenye. A francia streaming szolgáltató 182 ország zenekarai közül választotta a legígéretesebb négybe a hazai neo-psych rockot játszó Middlemist Redet, akik végül elsöprő fölénnyel nyerték meg a hallgatottsági viadalt.

 middlemist_red_foto (1)

A Deezer olyan tehetséges, ifjú zenekarokat keresett, akiknek még nincsen lemezszerződésük, de erős és egyedi hangjuk van, annyira, hogy megérdemeljék a látványos kezdő lökést. Szarvas Árpád, a magyarországi Deezer zenei szerkesztője az Index alternatív dalversenye, „A Szám” után figyelt fel a Middlemist Redre és ajánlotta őket a nemzetközi megmérettetésre.

A verseny győztese végül az a zenekar lett, akinek a három hét alatt a legtöbbször hallgatták meg, adták lejátszási listához vagy kedvencekhez dalait, ezeket pedig a Deezer különböző pontokkal jutalmazta. A Middlemist Red 109 231 ponttal vitte a koronát, míg az őt követő fülöp-szigeteki The Ransom Collective 64 006 ponttal, a kanadai The Posterz 45968-cal, míg a costa rica-i Monte 36490 ponttal zárta a hallgatókért vívott harcot.

A dicsőséges pontszámokon és növekvő rajongótáboron túl a Deezer ígérete szerint a továbbiakban mindenféle segítséget megad a zenekar számára ahhoz, hogy karrierjük nemzetközi szinten is beinduljon: széles eszköztáruk közt szerepel megegyezés szerint külföldi booking ügynökségek bevonása, külföldi koncertszervezés, külföldi zenei oldalakon való megjelenés, külföldi kiadók keresése, lehetséges Deezer Session élő felvétel és fesztiválokra való bekerülés segítése.

A zenekar novemberre tervezi első nagylemezét, az őszi munkálatokig pedig igyekeznek bevenni a hazai fesztiválok színpadait, így nyáron a Bánkitón, a Művészetek Völgyében, a Campus Fesztiválon és a Szigeten is találkozhattok a srácokkal, augusztus 2-án pedig a Black Lips előzenekaraként játszanak az Akváriumban.

Written by:

A FÉLonline.hu hírei