3 dolog, amit nem tudtál a VOLT öt nagy nevéről

Ki ne turkálna szívesen  kedvenc zenekarainak magánéletében? Rajongunk értük, ők énekelnek a fülünkbe a buszon, hosszú kilométereket utazunk fesztiválokra miattuk. Alább kiderül, hogy bizarr dolgokkal is fel lehet turbózni kezdő bandaként a koncerteket, hogy a színpadon tombolásból lábujjtörés lehet, na meg az, hogy a zenének igenis van köze a politikához.

Foals
1. Majdnem az összes tag otthagyta az egyetemet annak érdekében, hogy minden erejükkel a Foals-ra koncentrálhassanak. Csak a gitáros Jimmy Smith szerezte meg a diplomáját.

2. A görög származású énekest, Yannis Philippakis-t kirúgták egy kávézóból, mert egy játéktehenet rakott a kenyérpirítóba. Ráadásul a tehén árát levonták a fizetéséből.

3. Yannis egyszer eltörte a nagylábujját a színpadon, miközben belerúgott egy hangfalba.

MGMT
1. Működésük hajnalán bizarr dolgokat műveltek a színpadon – például egyórás verziót adtak elő a Szellemirtók főcímdalából, vagy gyümölcsöt vágtak fel és azt kóstoltatták a közönségükkel.

2. Nemet mondtak Jay-Z-nek, amikor felkérte őket egy közös dal megírására. A rapper már boldog-boldogtalannal dolgozott együtt, de egy amerikai lapnak azt nyilatkozta, hogy az MGMT visszautasította őt.

3. A zenekar egyik legnagyobb slágerét, a Kids-t a volt francia elnök, Nicolas Sarkozy pártja 2008-ban felhasználta egy rendezvényen és két videóhirdetésében a banda tudta nélkül. A pereskedésbe torkollott ügyről végül sikerült bíróságon kívül megegyezni. Az UMP párt több mint tízmillió forintnak megfelelő összeget fizetett az MGMT-nek, amit ők szerzői jogvédő egyesületeknek adományoztak.

Hurts
1. Egy éven keresztül csak interneten kommunikáltak egymással, miután közös ismerőseik révén találkoztak egy manchesteri szórakozóhelyen.

2. A duó a debütáló lemezük (Happiness) jegyzeteiben köszönetet mondott a manchesteri munkaügyi központnak, mert többek között az onnan kapott segélyből finanszírozták a lemez megjelenését.

3. Theo Hutchcraft frontembernek nyolc öltéssel varrtak össze egy sebet az arcán, miután egy klipforgatáson leesett egy lépcsőn. Az orvos szerint fél centire volt attól, hogy az egyik szemére megvakuljon. Kicsit ironikus, hogy mindez pont a Blind forgatásán történt.

hurts

Icona Pop
1. A svéd duó tagjai egy házibuliban ismerték meg egymást, és állítólag még aznap este Caroline nyulával (!) mentek tovább az éjszakába.

2. Egy twitteres rajongói kérdésre elmondták, hogy mindkettőjüknek bejön Mulder az X-Aktákból.

3. Az egyik leghíresebb gengszter-rapper, 2Pac szövegeit is felhasználták a Girlfriendben, amire a meggyilkolt előadó édesanyjától kaptak engedélyt.

Arctic Monkeys
1. A kezdetekben nem Alex Turner volt a banda énekese, mert elmondása szerint túl szégyenlős volt a mikrofon mögé állni. Ma már ezt kissé nehéz elhinni.

2. Jamie Cook gitáros: csempéző szakemberként dolgozott 2005-ig. Egyszer még egy teltházas turnéról hazatérve is visszament dolgozni egy időre.

3. Akkorára nőtt a hírnevük, hogy az már Gordon Brown korábbi brit miniszterelnöknek is sok volt: „Jobban érdekel a sarkkör (angolul Arctic Circle) jövője, mint az Arctic Monkeys-é” – hangzott el Brown szájából.

articmonkeys_560

 

forrás: nme.com, artistfacts.com, songfacts.com, elle.com, people.com, 6hoursawayfromhappiness.tumblr.com, yorkshirepost.co.uk

Written by: