Táncoló bakancsok – Pannónia Fesztivál 2. nap

A Pannónia fesztivál most már javában a hosszú hétvégébe dübörög bele, és még mindig érdemes elindulni, mert az idilli falusi tájra még csak most érkeznek meg az igazi sztárfellépők. Persze a hangulatra már a második napon sem volt panasz, hiszen érkezett Dj Fresh és a Freestylers is.

DSC_9296

A rekkenő hőséget az okosan fesztiválozók a PAFE legkellemesebb helyén, a borfaluban vészelték át a jobbnál jobb környékbeli borászok nedűivel, akik egyébként szívélyesen elbeszélgetnek az arra járókkal.

DSC_9392

Az esti fellépők közül egyértelműen Dj Fresh szólt a legnagyobbat, ebből pedig kiderült, hogy remek ötlet volt a szervezők részéről az elektronikus zenei vonal erősítése, hiszen a drum ’n’ bass királya fantasztikus hangulatot teremtett, a fesztiválozók megőrültek érte. Ez némileg meglepő volt annak fényében, hogy a közönség nagy része eddig erősen metálosnak tűnt, de a harmadik slágernél biztosra vehettük, hogy mindenki eldobja a bakancsot. A bulival tehát mindenki elégedett volt annak ellenére, hogy egy szakmai értelemben vett hakninak lehettünk fültanúi kevés saját számmal, viszont annál több slágerrel és egy MC-vel, aki leginkább csak hangulatfelelősnek volt a színpadon.

DSC_9438

Az este ezután sem gitárszóval folytatódott. A Freestylers nagyszínpados fellépése után – ami már sokkal minőségibb zenei produkció volt – az éjjeli bulifelelős a hazai partykirály páros, a Sooeri & Polek volt. A legnagyobb sátorban teltházas őrjöngés vette kezdetét. Az egyébként menő producer páros a látványra is adott, nem csak a hangerőre: LED állványból kirakott Sooeri logó, rengeteg műanyag buzogány, törpék, táncos lányok és még ezernyi show-elem.

A hétvégén érkeznek az igazi nagyágyúk, ma fellép a Biffy Clyro, holnap pedig érkezik a PAFE idei headlinere, a The Offpsring, akik ráadásul rendhagyó koncerttel készülnek a zárónapra. A zenekar a legendás Smash című lemezének 20. évfordulóját ünnepli a nyáron, így a koncert set nagyjából erre épül, megspékelve természetesen az elmaradhatatlan slágerekkel. A banda pár napja lépett fel a Rock Am Ringen, aki kíváncsi rá, ezzel a koncerttel hangolhat vagy csinálhat kedvet magának vasárnapra:

 

Mindenképpen érdemes elindulni még Szántódra, mert az idő még mindig tökéletes, és a finom borok meg a kedves emberek mellett a maradék napokban még fellép szinte minden magyar kedvenc is.

A Zeneszöveg.hu Nagyszínpadon a Kowalsky meg a Vega kezdenek, majd érkezik a Kiscsillag, a QUIMBY, a várva várt BIFFY CLYRO (SCO) és a SMASH HIFI (UK). A Ballentine’s Nagysátor csupa kedvencnek ad otthont: Barbárfivérek, DSP, MARY POPKIDS, BELGA, PÁL UTCAI FIÚK, Funktasztikus, Cloud 9+. A bulit pedig a NINJABREAKZ produkciója, KRUGER & ADAM DOLPH zárja.

Fotók: Fischer Zoltán

 

 

Written by: