Olcsó nyaralás extrákkal – Pannónia Fesztivál 1. nap

Megkezdődött a VIII. Pannónia Fesztivál, és ezzel az idei fesztiválszezon is. Június elejére minden adottá vált, hogy beinduljon a nyári buli idény, különösen Szántódpusztán: tombol a nyár és a Balaton vize is egyre melegebb, a jobbnál jobb bandák pedig arra éheznek, hogy újra izzadjanak a színpadon.

DSC_9263

A délutáni órákban – közelítve a fesztivál területéhez – néhány lézengő emberen kívül semmi nem utalt arra, hogy tömeg fogad majd minket, de a bejárat előtt már végeláthatatlan sorok kígyóztak. Az első nap hangulata érződött a fesztivál vendéglátásán: az ember kis szerencsével ingyen juthatott sörhöz, kevesebb szerencsével duplán fizethetett volna érte az éppenhogy készenlétben álló sörpultokban. A magyar fesztiválokhoz hűen étel- és italfogyasztásban a PAFE lehetőségek tárháza: van minden mi szem szájnak ingere, és mindez pénztárcabarát árakon. A látogatók 1000 Ft-ból bőségesen jól lakhatnak a hagyományostól eltérő ételekkel is: van külön kolbászos, bornegyed és pék stand is. A sör ára sehol sem éri el az 500 Ft-ot, ráadásul a Sopronit Tankcsapdás limitált kiadásban lehet kapni, ha valaki hiányolná az ország legnagyobb rockzenekarát. A stílus képviselőiből természetesen nincs hiány, sőt akaratlanul is minden színpadnál zúzásba futhatunk bele. A délutáni órákban alighogy véget ért az Ozone Mama koncertje, már fel is csendültek a Subscribe slágerei a szomszédos Nagyszínpadon. A program előrehaladtával szép nézőszámmal büszkélkedhetett minden színpad és sátor. A nap főfellépője a Depresszió zenekar volt, emellett pedig a Rózsaszín Pitbull produkált teltházas koncertet, nem véletlenül. Stand-up comedy nincs a PAFE-n, de ők betömték ezt a piaci rést, némi punk zenével fűszerezve. Ebből nyilvánvalóvá válhatott, hogy a lendületet a rockerek adták meg a fesztivál kezdetéhez, de a látogatók száma a következő napok programjával és a hétvége közeledtével biztosan nőni fog.

DSC_9174

A második napon fellép többek közt az Ivan & The Parazol, Péterfy Bori és az Intim Torna Illegál. Este érkeznek az elektronikus vonal sztárfellépői: DJ Fresh és a Freestylers képviseletében. Tapasztalataink szerint az esti programig a fesztiválozók többsége a környező településeken és Szántódon, a Balaton partján pihenve töltik idejüket; lábukat a vízbe lógatva, néhányan bátrabbak és úszkálnak is egy kicsit.
Szombaton pedig érkezik napjaink egyik legizgalmasabb és legfelkapottabb zenekara a brit vonulatból a Biffy Clyro. Előtte pedig olyan nevekkel melegíthetünk, mint a Quimby, a Mary PopKids, a Kiscsillag és a fesztiválhangulat felelőse, a Fish!.

DSC_9290

A Pannónia Fesztivál tökéletes nyár eleji kikapcsolódást nyújt azok számára is, akik nyaralni szeretnének és azoknak is, akik bele szeretnének csapni az augusztus végéig tartó bulizásba. A táj festői, az idő tökéletes, a hangulat családias, az árak alacsonyak, a színvonal viszont magas. Még nem késő elindulni és idilli környezetben tölteni a hosszú hétvégét!

Fotók: Fischer Zoltán

Az első napról készült többi képet tekintsétek meg a galériában!

[portfolio_slideshow id=17033]

Written by: